Újabb részletek utalnak a The Last of Us Part 3 létezésére

Újabb részletek utalnak a The Last of Us Part 3 létezésére

A Naughty Dog hónapok óta nagyon sejtelemesen beszél a következő projektjéről, de a leakerek nem hagyják őket nyugodtan dolgozni.

Az elmúlt szűk egy évben a The Last of Us-széria iránt a rajongás újra fellángolt. Ugyanis tavaly szeptemberben jelent meg PS5-re a The Last of Us Part 1 remake-je, majd januárban debütált a videójátékból készített sorozat HBO Maxon, ami több rekordot is megdöntött és minden korábbinál több ember ismerte meg a franchise-t, pedig mind a két részt a valaha volt legjobb játékok között tartják számon. Azonban a sorozat első évadának befejezése óta kicsit veszített fényéből a franchise, ugyanis a PC-s port borzalmas állapotban jelent meg és a multiplayer játékkal is gondok lehetnek.

Persze semmi végzetesről nincs szó, főleg, hogy a stúdió már dolgozik a következő single-player élményen is. Azt, hogy pontosan ez micsoda, még homály fedi, januárban egy sejtelmes nyilatkozattal már utaltak az esetleges harmadik részre, majd márciusban elismerték, hogy tudják, a rajongók mennyire várják a folytatást, és már javában dolgoznak a következő projektjükön, de azt nem árulhatják el, hogy min. Úgy vélik, csak az a program sikerülhet jól, amelyért rajonganak a rajta dolgozó szakemberek, így muszájból nem készítenek semmit.

Ezeket olvastad már?

Nos, a legújabb szivárogtatások alapján a rajongók igénye és a fejlesztők izgatottsága megegyezhet. Ugyanis a neves kiszivárogtató, 'DanielRPK' öt új karakterről, köztük szerepükről és kapcsolataikról árult el részleteket egy nemrégiben közzétett Patreon-posztban, tehát némileg megerősítette a Part 3 létezését, amelyről egyébként már más szivárogtatók is állították ugyanezt. 

Az új információk szerint a történet már formálódik és „a cselekmény egy része egy csapat guberálóról fog szólni, akik egy poszt-apokaliptikus város szélén élnek túl, egy viktoriánus házba zsúfolódva, ami a bázisukként szolgál.” Összesen öt új karakterhez keres szinkronszínészeket a Naughty Dog: Lucas, Mason, Val, Ezra és Gracis szerepére lehet jelentkezni.

A szivárogtató leírása alapján Lucas  egy „barátságos” férfi túlélő, aki „kapcsolatot alakít ki egy másik fiatal dögevővel, és sorra megmutatja majd sötét oldalát.” Némileg kevesebb információ van Valról, aki a „csoport női vezetője lesz.” Gracisról még kevesebb információnk van, neki csak a korát ismerjük meg, egy 18-25 év közötti nő lesz. Konfliktusból természetesen most sem lesz hiány, a leaker szerint Ezra valamiféle harcot fog kezdeményezni a vezetésért, és „el akarja venni a házat Val-tól”. Mason, a volt katona a sorozatra jellemző belső konfliktust jeleníti meg: „Amikor Val kapja a vezetést, Masonnak választania kell az Ezra és a ház iránti hűsége között.”

Fontos azonban, hogy ezeket az információkat is fenntartással kell kezelni. Egyik sem hivatalos megerősítés, ráadásul DanielRPK is jellemzően a film- és televíziós iparral kapcsolatos információkat szivárogtat ki, ráadásul általában a Marvel franchise-zal kapcsolatban. Emiatt tehát minden esély megvan rá, hogy a leaker téved, esetleg nem is a Part 3-hoz tartoznak ezek az információk, hanem a multiplayer játékhoz.

Kövess Minket!



Gamer szótár