Szinte minden csapat félig szétesve érkezik a BLAST Premier Fall Finalre

Szinte minden csapat félig szétesve érkezik a BLAST Premier Fall Finalre

Öt csapat is variált a felállásán, a FaZe pedig valamilyen csoda folytán egyben maradt egyelőre.

Különös versenynek ígérkezik a BLAST Premier Fall Final, hiszen pont egy átigazolási szezon kellős közepén kellett a csapatoknak eldöntenie, hogy kivel akarnak indulni a tornán. Volt, akinek nem okozott fejtörést a kérdés, hiszen a Complexity például nem tervez cserét. Azonban a Vitality, a FaZe, a NAVI, a Cloud9, a NIP és főleg a Heroic számára ez egy valódi kihívás volt. Ugyanis ezen felállásokból volt, aki az elmúlt pár hétben távozott vagy távozni készült, azt pedig nagyon nehéz volt a szervezeteknek átlátni, hogy a nagy kavarodásban mégis ki lesz elérhető és hogyan. Nézzük, mit sikerült kihozniuk ebből!

A legnagyobb meglepetés mindközül egyértelműen az, hogy a Vitality a fnaticos meziit is nevezte. A francia org kapcsán tudtuk, hogy új ötödiket keresnek, mert Magisk a Falconsba igazol, de nem gondoltuk volna, hogy a brit játékosra esik majd a választásuk. Arról egyelőre nincs szó, hogy ténylegesen le is szerződött volna mezii a Vitalityvel, de a HLTV úgy tudja, hogy már egyezkednek a felek.

Frissítés 14:17: A fnatic megerősítette mezii távozását, így a keretük négy főre csökkent. A játékos a következő nyilatkozatot adta egy fnatic által posztolt videóban:

„Ez egy nagyon nehéz döntés volt a részemről, miután két évet töltöttem a szervezetnél. [...] Több személyes célomat is elértem a fnatickal, például kijutottam az első Majorömre, elértem az első Major-rájátszásomat, megnyertem az első LAN-omat és folyamatosan a tier 1-ben versenyezhettem. Ez egy remek időszak volt, miközben egy olyan ikonikus szervezetet képviselhettem, mint amilyen a fnatic is.”

Szintén váratlan fejlemény, hogy a NIP a nagy átalakítások közepette (brollan és hampus kikerültek) megtalálta a következő IGL-jét és nem, nem gla1ve lett az. A dán legenda helyett ugyanis nem mást, mint a Movistar Ridersszel egészen jó eredményeket elérő alexet igazolták le. Mivel a spanyol most fog először nemzetközi csapatban játszani, arra számítunk, hogy a NIP nem lesz versenyképes még egy jó ideig. A potenciál egyértelműen ott van persze, de láttunk már jobb ötösöket is rosszul teljesíteni nindzsának öltözve.

Ami a többi csereberét illeti, ezek nem rengetik meg a világot, de azért említésre méltóak. A Cloud9 továbbra is Boombl4-csal fog játszani sh1ro helyett. A Heroic cadiaN utolsó táncához Zyphont találta meg ötödiknek. A NAVI a várakozásoknak megfelelően leigazolta a Sprouttól w0nderfult, hogy átvegye a szünetet tartó s1mple szerepét.

A FaZe viszont nem egy beugróval, hanem Twistzz-zel fog játszani. Bár ez magától értedő lehet elsőre, valójában furcsa, mert a kanadai a Liquidbe fog igazolni és a bennfentesek ezt már kész tényként kezelik. Akkor mégis, miért alakult így? Nos, ha tippelnünk kellene, közrejátszott, hogy a Liquidnek nem lesz idén már több hivatalos meccse és a FaZe várhatóan decemberre szét fog hullani a complexitys felvásárlás miatt, vagyis ez a megoldás mindenkinek kézenfekvő volt.

Ezeket olvastad már?

A BLAST Premier Fall Finalre nevezett játékosok

Vitality
Dan „apEX⁠” Madesclaire
Mathieu „ZywOo⁠” Herbaut
Shahar „flameZ⁠” Shushan
Lotan „Spinx⁠” Giladi
William „mezii⁠” Merriman
Emil „Magisk⁠” Reif

FaZe
Finn „karrigan⁠” Andersen
Håvard „rain⁠” Nygaard
Robin „ropz⁠” Kool
Helvijs „broky⁠” Saukants
Russel „Twistzz⁠” Van Dulken

Natus Vincere
Aleksi „Aleksib⁠” Virolainen
Mihai „iM⁠” Ivan
Valeriy „b1t⁠” Vakhovskiy
Justinas „jL⁠” Lekavicius
Ihor „w0nderful⁠” Zhdanov
Dmytro „Dem0N⁠” Myroshnychenko
Oleksandr „s1mple⁠” Kostyliev

Complexity
Jonathan „EliGE⁠” Jablonowski
Johnny „JT⁠” Theodosiou
Ricky „floppy⁠” Kemery
Håkon „hallzerk⁠” Fjærli
Michael „Grim⁠” Wince
Justin „FaNg⁠” Coakley

Astralis
Nicolai „device⁠” Reedtz
Johannes „b0RUP⁠” Borup
Benjamin „blameF⁠” Bremer
Victor „Staehr⁠” Staehr
Christian „Buzz⁠” Andersen
Mikkel „MistR⁠” Thomsen

Cloud9
Abay „HObbit⁠” Khassenov
Denis „electroNic⁠” Sharipov
Ilya „Perfecto⁠” Zalutskiy
Sergey „Ax1Le⁠” Rykhtorov
Kirill „Boombl4⁠” Mikhailov
Timur „buster⁠” Tulepov
Dmitry „sh1ro⁠” Sokolov

Ninjas in Pyjamas
Alejandro „alex⁠” Masanet
Patrick „es3tag⁠” Hansen
Kristian „k0nfig⁠” Wienecke
Fredrik „REZ⁠” Sterner
Daniil „headtr1ck⁠” Valitov
Max „maxster⁠” Jansson

Heroic
Peter „dupreeh⁠” Rasmussen
René „TeSeS⁠” Madsen
Rasmus „sjuush⁠” Beck
Casper „cadiaN⁠” Møller
Rasmus „Zyphon⁠” Nordfoss

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár