Bemutatkozott az új Batman Arkham játék, de nem fogsz neki örülni

Bemutatkozott az új Batman Arkham játék, de nem fogsz neki örülni

Még idén megjelenik az új rész, de korai az öröm, sokakat ugyanis már most felcseszett a bemutató.

Mint kiderült, már javában fejlesztés alatt áll, és hamarosan rá is tehetjük a kezünket az új Batman játékra, azonban mielőtt még pezsgőt bontana bárki is, érdemes leszögezni, hogy az Arkham-sorozat következő felvonása egy VR alkotás. Egy trailerrel igyekeztek lázba hozni a rajongókat – felemás sikerrel –, miközben a Batman: Arkham Shadow címmel ellátott új fejezet hamarabb jön, mint gondolnánk. Az előzetes szerint ugyanis 2024 végén csaphatunk majd bele a kalandba, bár konkrét megjelenési dátumról még nincs információ. Arról viszont van, hogy a játék mögött álló Iron Man VR fejlesztő Camouflaj és az Oculus Studios – a DC-vel és a Warner Bros. Interactive Entertainmenttel történő együttműködés keretein belül – a Summer Game Fest 2024-en tervezik alaposabban bemutatni az új epizódot. Valószínűleg ezen az eseményen derül majd ki az is, hogy pontosan mikor debütál a Denevérember új története.

Ezeket olvastad már?

Az is fontos még, hogy a Batman: Arkham Shadow kizárólag a Meta Quest 3-ra jelenik meg, tehát még azok sem élvezhetik, akiknek régebbi VR masinájuk van. Az eredeti Batman: Arkham-trilógia továbbra is az egyik legjobb szuperhősös játéknak számít, és bár néhány hónapja Switch-re is megjelent, sokan továbbra is várják a folytatását, de valószínűleg nem a virtuális valóságban szeretnének újra Bruce Wayne és Batman bőrébe bújni – nem véletlenül kapott majdnem dupla annyi dislike-ot, mint like-ot a bejelentő videó. Ezen felül érdekes lesz látni, hogy az eredeti címek magával ragadó és gördülékeny harcrendszerét hogyan sikerül ötvözni a VR technológiával.

Az első trailer egy amolyan mozifilmes stílusú teasernek mondható, tehát magáról a cselekményről és a játékmenetről sem derült ki igazából semmi. A leírásban is mindössze annyit közöltek, hogy „Gotham City ismét veszélyben van”, és hogy „Te vagy az egyetlen, aki megmentheti”.

Kövess Minket!



Gamer szótár