Kiderült, mit jelenthet az, hogy „minden kijelző egy Xbox”

Kiderült, mit jelenthet az, hogy „minden kijelző egy Xbox”

A Roseway lehet az Xbox nagy megmentője?

Februárban szabályosan égett a talaj az Xbox vezetőinek lába alatt, amikor a hírek másról sem szóltak, mint hogy befellegzett a konzolnak és minden exkluzív címük megy a rivális PlayStation masinákra. Ebből a káoszból végül úgy mászott ki a cég, hogy bejelentettek néhány kisebb játékot, amit kiadnak más platformokra is, a nagyágyúkat viszont visszatartották.

De mielőtt erre a tűzoltásra sor került volna, Phil Spencer és Sarah Bond az Xbox-részleg dolgozóit is tájékoztatta a döntéseikről. A zárt ajtós beszélgetésből pedig kiszivárgott egy olyan részlet, hogy Bond szerint „minden kijelző egy Xbox”, ez pedig sok-sok fejvakarást okozott azóta is. A The Xbox Two podcast műsorvezetője, Jez Corden azonban tudni véli, hogy mire is gondolt Bond, amikor elhagyta a száját ez a különös mondat – írja az Insider Gaming a videó alapján. Corden így foglalta össze a gondolatait:

Ezeket olvastad már?

„Van pár információm arról, hogy hogyan is fest ez az Xbox minden kijelzőn dolog pontosan. Szerintem arról van szó, hogy minden xboxos játéknak lesz egy közösségi felhasználói felülete, szóval például Sea of Thievest játszol a PlayStationön, és fel tudsz hozni egy kicsi xboxos útmutatót vagy valami ilyesmit. Mondjuk úgy, mint a Battlenet esetében, fogjuk rá.”

Corden tudomása szerint ennek a funkciónak a fejlesztése már elindult, de egyelőre még csak ott tartanak, hogy van egy kódneve: Roseway. Ez gyanúsan csak egy kis része annak, amire Bond gondolhatott. Egyrészt, tudjuk, hogy dolgoznak a következő generációs hardveren, egy kézikonzolon, sőt, a felhőalapú technológiájukon is. Másrészt, az Xbox elnöke mindenféle eszközöket, kijelzőket mutogatott az alkalmazottaknak akkor, amikor a híres mondat elhagyta a száját, és arról is beszélt még, hogy „a nagyobb ambíció pedig az, hogy az elsőszámű cross-platform videójátékos céggé” váljon az Xbox, tehát a kiadói szerepkörben is erősödni szeretnének.

Kövess Minket!



Gamer szótár