Újabb játék szakított a pedofilbotrányba keveredett Dr Disrespecttel

Újabb játék szakított a pedofilbotrányba keveredett Dr Disrespecttel

Visszatérítést ígér a stúdió a Dr Disrespect tartalmak miatt, ám ennek módjával sokakat felbosszantottak.

Az elmúlt hetekben már több alkalommal is foglalkoztunk a pedofilbotrányba keveredett Dr Disrespecttel. Minden egy egykori Twitch-alkalmazott posztjával indult, miszerint a streamer a Twitch direkt üzenetküldő megoldásán keresztül csevegett egy kiskorúval illetlen dolgokról. A doki azóta bevallotta, hogy valóban voltak ilyen üzenetváltások, de sajtóhírek szerint súlyosabb volt a helyzet, mint ahogyan azt ő beállította. Azóta a saját stúdiója, a Midnight Society, valamint a 2K Games is megszakított vele minden kapcsolatot, a streamer kollégái pedig szintén elhatárolódtak tőle.

A hétvégén egyébként egy újabb stúdió csatlakozott azon iparági szereplők hosszú sorába, akik távolodni szeretnének Dr Disrespecttől. A Hi-Rez Studios ugyanis tegnap bejelentette a Twitteren, hogy a doki azonnali hatállyal kikerül a Rogue Company-ból. Ez azt jelenti, hogy az igen drága skinje, valamint a vele közreműködésben fejlesztett The Arena nevű pálya sincs már többé. A Hi-Rez a döntésük által érintett játékosoknak visszatérítést ígér, amire ezen a héten kerülhet sor.

Ezeket olvastad már?

A visszatérítéssel azonban nem sikerült meggyőzni a játékosokat. Ugyanis a Rogue Company évek óta halottnak tekinthető, a Hi-Rez már tavaly október óta nem is kommunikál ezzel kapcsolatban, frissítések sem jönnek. Ha csak a Steamet nézzük, akkor 2021 közepe óta havi szinten legfeljebb pár ezer játékost érdekelt a cím, vagyis mióta Dr Disrespect nem játszik vele, streamel róla, mindenki továbbállt. Az utóbbi időszakban az egyidejű csúcsok már a négy számjegyet sem érték el, szóval lassan az is csoda, hogy futnak még a szerverek.

Éppen ezért teljesen jogosan bosszant sokakat a tény, hogy a Hi-Rez nem valódi pénzben, hanem a játékbeli Rogue Bucksban téríti meg a Dr Disrespect-tartalmak árát, hiszen már senki sem akar a Rogue Company-ban költekezni. Illetve vannak akik úgy gondolják, hogy csakis azért állt elő a Hi-Rez ezzel az egésszel, hogy újra a hírekbe kerüljön a játékuk, hátha feltámad tőle. Nem tudjuk, hogy valóban így van-e, de meglepődnénk, ha egy ilyen taktika működne is, pláne egy ennyire halott címnél.

Kövess Minket!



Gamer szótár