Senki sem kérte, de most már egy kártyajátékban is fut a Doom

Senki sem kérte, de most már egy kártyajátékban is fut a Doom

A Doom iránt lelkes játékosok fantáziája határtalan. De azt még ők sem gondolták volna, hogy egyszer egy pakliépítős kártyajátékban köszön majd vissza rájuk az 1990-es évek meghatározó címe.

Egy olyan korban élünk, amikor már nehezebb olyasmit találni, amin nem fut a Doom, mint olyat, amin igen. Elvégre már elértük, hogy hanghullámokon, millió forintos fűnyírókon és az Európai Űrügynökség egyik műholdján pörögjön az idSoftware klasszikusa. És ez csak az idei termés, ezek mellett felsorolhatnánk még olyan korábbi példákat is, mint a gyorséttermi önkiszolgáló kioszk, a teletext vagy egy karácsonyfa.

A Doom iránt lelkes játékosok fantáziája határtalan. Ennek ékes bizonyítéka az is, hogy valaki nemrég kitalálta, hogy a Balatro nevű kártyajátékban fogja veretni az 1990-es évek meghatározó címét. Aki nem ismerné, a Balatro egy póker témájú, roguelike, pakliépítős videójáték, amelyet LocalThunk fejlesztett és a Playstack adott ki idén februárban. Ez az egyszerű, jópofa időtöltő program sok mindent felidézhet a veterán gamerben, de azért arra nem számítottunk, hogy ezek egyike a Doom lesz. Nem véletlen, hogy a Doomot ebben futtató UwUDev nevű Reddit-felhasználó is azzal kezdte a posztját, hogy „senki sem kérte, most mégis itt van”.

Literally nobody asked for it, but here it is, Doom on balatro
byu/UwUDev inbalatro

A kommenteket olvasva több érdekességet is elmondott UwUDev erről a nem hétköznapi doomozásról. Először is, leszögezte, hogy fogalma sem volt arról, hogy ez bárkit is érdekelni fog, csakis szórakozásból csinálta meg. De a pozitív visszajelzéseken felbuzdulva hozzátette ehhez, hogy „tervezek valami még lenyűgözőbb és butább” dolgot csinálni, úgyhogy a balatrós démonírtás még inkább csak a kezdet, mintsem a vég.

Másodszor, ahogyan a fenti felvételen is látszik, a Doom elég keményen laggol ebben a formában. UwUDev viszont arról biztosított mindenkit, hogy „később ránézek, tudok-e optimalizálni rajta, mert nagyon játszhatatlan”. Nem tudni, hogy erre mennyit kell várnia még a Balatro és a Doom rajongók szűk keresztmetszetébe tartozó gamereknek. De azt igen, hogy a kártyajátékért felelős LocalThunk is odavan a megoldásért, még meg is osztotta azt a saját Twitter-fiókján. Szóval ha másra nem is jó ez az ötlet, arra igen, hogy UwUDev bátorságot merítsen belőle, majd még elvetemültebb módokon futassa a Doomot a jövőben.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár