Már egy szegednyien játszanak a Deadlockkal, pedig még mindig meghívásos a Valve játéka

Már egy szegednyien játszanak a Deadlockkal, pedig még mindig meghívásos a Valve játéka

Pár hete még ban járt érte, ha beszéltél a Deadlockról, most meg alig van játék, amit rendszeresen többen játszanának hozzá képest.

Míg a Concord játékosbázisa a béka feneke alatt van – pedig az a játék másfél hete jelent meg és széles tömegek számára elérhető –, addig a Valve Deadlockja úgy vonz be százezreket napról napra, hogy nemrég még ban járt érte, ha nyilvánosan beszéltél az alfában lévő játék részleteiről. A TPS MOBA kapcsán ezt a korlátozást ugyan visszavonta mostanra Lord Gaben csapata, azonban továbbra is csak meghívás útján lehet bejutni a zárt tesztre. Ennek fényében pedig egészen elképesztő, hogy mekkora számokat ér el a program.

Mint korábban írtuk, a Suicide Squadot simán lenyomta a játék az aktív játékosok számában már azelőtt, hogy a Valve hivatalosan egy árva mukkot is szólt volna róla. Most viszont hogy megtörtént a bejelentés, már szabályosan szárnyal a Deadlock, és tegnap este 19 órakor 164 855 fő igyekezett egy időben kiismerni ezt a rendkívül összetett játékot a SteamDB alapján. Kontextusképpen, ez a 2023-as népszámlálás adatai alapján 6 ezer fővel több, mint Magyarország harmadik legnagyobb városának, Szegednek a lakossága, hiszen az csak 158 829 fő volt.

A vonalra helyezett A-betű a bejelenés időpontját jelöli – Forrás: SteamDB

Bár egyelőre nagy sikernek tűnik a Deadlock, a rendes megjelenése még bőven odébb lehet. Addig is, a Valve serényen fejleszti a játékot, nemrég például új karaktereket és jelentős frissítéseket is hoztak a tesztelőknek. Ha még a csalókkal is felveszik a kesztyűt, panaszunk nem lehet.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár