A Star Wars Outlaws kreatív igazgatóját felcseszte a sok negatív kritika

A Star Wars Outlaws kreatív igazgatóját felcseszte a sok negatív kritika

Szerinte jobb értékeléseket kaphatott volna az új Csillagok háborúja kaland.

Rájár a rúd a Star Wars univerzumra, legutóbb Az akolitus (The Acolyte) sorozat bukott ordas nagyot egy évad után, és emiatt még a Disney is elszégyellte magát, most meg az Outlaws videójátékot kritizálják erőteljesen a rajongók és a kritikusok is egyaránt. A nyílt világú cím jelenleg – a cikk írásának pillanatában – 75 (Xbox Series X/S), 76 (PS5) és 77 (PC) pontot kapott a Metacritic oldalán, de a felhasználók még szőrösszívűbbek voltak, mert áltagosan csak 5.3-ra értékelték.

A Star Wars Outlaws kreatív igazgatójának ez viszont egyáltalán nem tetszik, és kissé csalódott a fogadtatás miatt. Nem is rejtette véka alá a véleményét ezzel kapcsolatban, Julian Gerighty, a Ubisoft Massive munkatársa az alábbiakat mondta el egy interjúban:

„Kicsit csalódott vagyok a Metacritic miatt; Természetesen a sajtó és a kritikusok elismerése nagyon fontos számunkra, de a játékosok kapcsolódnak igazán ahhoz, amit csináltunk.

A csapatban van egyfajta büszkeség és boldogság a játék kiadását követően, ráadásul még sok minden várat magára a jövőben. Ez egy olyan játék lesz, amellyel emberek milliói fognak játszani éveken át, és mi soha nem fogjuk abbahagyni a fejlesztését. Nos, ez hazugság, valószínűleg egy nap továbblépünk, de ma még nem gondolok arra, hogy abbahagyjuk a fejlesztését.”

Mi is játszottunk már vele és megfogalmaztuk a véleményünket, szóval ha lemaradtál volna róla, akkor most érdemes megtekintened a videónkat.

Egyébként a világsajtóban általában úgy fogalmaznak, hogy a játék végigjátszása során kellemesen lehet szórakozni, de mégis egy nagy hiányérzet marad az emberben, mert ebből a koncepcióból jóval többet ki lehetett volna hozni, ráadásul a buta hibák (AI) és a zavaró bugok is rontanak az élményen – bár ezen a téren már javult a helyzet.

A premiert követően a negatív fogadtatás még a Ubisoft részvényeinek árfolyamára is hatással volt, hiszen 2015 óta nem látott zuhanást könyvelhetett a cég. Elemzők szerint a csökkenés hátterében a Star Wars Outlaws vártnál gyengébb startja, és az ingyenes XDefiant iránti érdeklődés erőteljes visszaesése áll.

Borítókép forrása: Ubisoft

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár