Hirdetés

"Ha visszamehetnék az időben, újra megtenném." - Blitzchung története

2019. október 7-én beírta magát a történelemkönyvekbe Blitzchung, aki hosszú interjúban mesélt a döntéséről és annak következményeiről.

Hirdetés

Ártatlan Grandmasters mérkőzésnek indult a hongkongi kártyás összecsapása, de a Blizzard egyik legnagyobb botránya robbant ki Blitzchung akciója után. A "Szabadságot Hongkongnak, ez korunk forradalma" mondat szállóigévé vált és minden Hearthstone közvetítésen megkerülhetetlen volt és még mindig az, a "#freehongkong" spam. Az élő adásban elhangzott szavak után nagyon súlyos büntetést szabott ki a Blizzard a játékosra, amit később kénytelenek voltak megváltoztatni. A kártyás mellett a kommentátorokat is sújtották, akik azóta is "száműzetésben élnek" és nem térhetnek vissza az asztalaik mögé. 

A Blizzard első reakciói túlkapásnak tűnhetnek az egyszerű néző számára és Blitzchung is csalódását fejezte ki a határozat mögött álló személyekkel kapcsolatban. Valószínű az soha nem derül majd ki, hogy miért felezte végül a Blizzard Blitzchung büntetését, de mindenképp ki kell emelni a társadalmi nyomást, ami kialakult az első ítélet után. Többen bojkottálták a Hearthstone-t és az egyéb Activision-Blizzard játékokat, tüntetéseket szerveztek a BlizzConra és nem voltak restek minden social média felületen megosztani nemtetszésüket a Blizzard politikájával kapcsolatban.

A kedélyek akkor sem csillapodtak, amikor újra megvizsgálta a Blizzard Blitzchung büntetését és aránytalannak találták. Hiába tarthatta meg a játékos az összes megszerzett nyereményét amellett, hogy a hivatalos Blizzard versenyektől is "csak" hat hónapra tiltották el a korábbi egy év helyett, továbbra sem hagyta magát a community. A BlizzConon rendezett versenyen, azaz a Hearthstone világbajnokságon végig ment a #freehongkong spam a chaten, de azok sem voltak túlságosan jobb helyzetben, akik kilátogattak az eseményre, mivel tátongott az ürességtől a HS aréna. 

Az utolsó reakció, amit Blitzchungtól olvashattunk, nem volt más, mint a büntetésének enyhítésére adott válasza. Azóta eltűnt a reflektorfényből a profi HS-es, de ez nem jelenti azt, hogy végleg felhagyna a kártyázással. Már készül az áprilisi visszatérésére, amikor ismét megmutathatja, hogy helye van a legjobbak között. A People Make Games YouTube csatorna kiutazott Hongkongba, hogy a hétmilliós város forgatagában leüljön beszélgetni azzal a játékossal, aki élő közvetítésben állt ki hazájának szabadsága mellett.

A következő oldalon elolvashatjátok a Blitzchunggal készített interjú legfontosabb mozzanatait!

Hirdetés
1 db hozzászólás
  • AWalner 2 hónapja
    szegény
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?