Leigazolták az ország első VALORANT csapatát

Leigazolták az ország első VALORANT csapatát

Egyre nagyobb a mozgolódás a nemzetközi e-sport csapatoknál a VALORANT irányába, ez a folyamat pedig talán lassan Magyarországon is elkezdődik.

A Riot Games FPS lövöldéje habár még closed bétában van, jó eséllyel pályázik egy komoly e-sport játék szerepére, ugyanis a kezdetektől fogva annak fejlesztette a Riot Games, és mindent megtesznek azért, hogy a nyári megjelenéskor a játék tényleg elindulhasson ezen a pályán. 

Iparági pletykák szerint a Riot Games a háttérben már szervezi a VALORANT hivatalos kompetitív vonalát, számos versenyszervezőt és csapatot kerestek meg a témával kapcsolatban. Külföldön már javában zajlik a vándorlás, másod, harmadrangú csapatok döntenek úgy, hogy a VALORANTban keresik az új lehetőségeket, de még a 2019-es Fortnite világbajnokság második helyezettje is azt mondta a béta elindulása előtt, hogy mostantól a Riot játékára fókuszál.

Idehaza még nem ilyen erős a mozgolódás, a jól ismert csapatok, játékosok közül nem sokan mondták ki eddig, hogy VALORANTra váltanak, de pár játékosnál már megfigyelhető a kacsintgatás. Az Esport1 VALORANT Gálán is résztvevő need more DM, azaz Tigene, bzt, SzarvasMarha, fasthandy és Barcode kiemelkedő mértékben foglalkoznak jelenleg a VALORANTtal, közülük pedig SzarvasMarha az Esport1-nek adott interjújában elmondta, hogy a CS:GO-t nem hagyja abba a K&H MNEB végéig, viszont a prioritást a VALORANT kapja. Rajtuk kívül ott van az iTHR Apex játékosa, TRuve is, aki a béta indulása óta szinte csak VALORANTozik.

Nemrég viszont leigazolták az ország első, kimondott VALORANT csapatát, az utóbbi időben leginkább FIFA-ban tevékenykedő Nice Gaming nyitott először a Riot Games játéka felé.

A fenti nevek közül a magyar szcéna aktív követőinek Regga ismerős lehet a PUBG versenyekről, valamint Synopsist, Spaciit és Recklesst (régi nevén bLaZeRt) is láthattuk CS:GO tornákon, Borzi azonban egy viszonylag új szereplő, az N6 keretein belül bontogathatja szárnyait.

Ezúton is sok sikert kívánunk a srácoknak, reméljük, hogy kiváló pillanatokkal és helyezésekkel örvendeztetik meg a magyar közösséget.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!