Újabb brazil játékos 2020 legjobbjai között - HLTV Top 20

Újabb brazil játékos 2020 legjobbjai között - HLTV Top 20

Már a harmadik FURIA játékos került be a tavalyi év legjobbjai közé.

Tényleg furcsa belegondolni, hogy mennyit változott pár év leforgása alatt a profi mezőny. Hiszen néhány évvel ezelőtt ha a brazil CS:GO-ról beszéltünk akkor ott voltak FalleNék, akik a világ legjobbjai ellen játszottak és akik 2016 mindkét Major tornáját megnyerték.

Természetesen az SK-n kívül is léteztek brazil csapatok, de sokszor még a kvázi másodosztályba sem értek el. Most pedig itt vagyunk 2021 elején, de már 2020-ban is ez volt a helyzet, a brazil csapatok pedig rengeteget fejlődtek. Nem csak az alsóbb kategóriák résztvevői lettek jóval erősebbek, de a tier 1-be is vannak, akik felértek.

Biztosan kitaláltátok már, hogy a FURIA-ról van szó, akik egy meglehetősen friss résztvevői a CS:GO-nak, mint e-sportnak. 2017-ben alakulatak meg, most pedig egy olyan játékosukat köszönthetjük a 2020-as HLTV Top 20 listáján, aki már a kezdetek kezdete óta a FURIA csapatát erősíti.
2017. augusztusában született meg a FURIA CS:GO csapata, Yuri "yuurih" Santos pedig 2017. novemberében csatlakozott hozzájuk. Abból a felállásból már egyedül ő maradt meg, nem véletlenül. Ő az egyik legtehetségesebb entry fragger, nem csak brazil, de világszinten is.
Ez meglátszik a 2020-as statisztikáin is. Nem véletlenül választotta őt a HLTV a tavalyi év 14. legjobbjának. Lejátszott pályáinak több, mint 88%-át 0.85-ös HLTV értékeléssel zárta, az egész évet tekintve 73,7%-os KAST mutatót ért el, 0.75-ös K/R statja pedig megmutatja, hogy átlagosan négyből három körben biztosan fraget lőtt. Az sem semmi, hogy a teljes profi mezőnyt nézve, yuurih volt a harmadik legjobb támadó oldali játékos.
Három tier 1-es győzelmük is azt mutatja, hogy jelenleg yuurih és a FURIA az NA CS:GO legjobbjai, de DreamHack Masters Winter alkalmával az európai ötösök ellen is remekeltek. Kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes yuurih idén, ahogy a FURIA jövője is érdekes, főleg, hogy HEN1 tegnap kispadra került.

2020 legjobb 20 játékosa a HLTV listáján:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!