Retro: A videójátékipar sötét oldala továbbra sem tűnt el

Retro: A videójátékipar sötét oldala továbbra sem tűnt el

A kutatás eredményeit már több, mint egy éve publikálták, de még mindig aktuálisak.

2019-ben elkészítettek egy kutatást az Egyesült Királyságban a videójátékiparban dolgozók állományának összetételéről, a munkavállalók mentális és fizikai állapotáról, hogy kiderüljön, milyen nehézségekkel és kihívásokkal kell megküzdeniük a mindennapokban. Az eredmények alapján rengeteg olyan tényező van, ami károsan hat rájuk a munkában és a magánéletben. 

A gaming ipar kifejzetten nagy fókuszt kapott mostanában, ugyanis rengeteg olyan botrány robbant ki, amelyben az áldozatok a női alkalmazottak voltak. Megvádolták a Riot Games elnökét szexuális zaklatással, majd több, a Ubisoft cégében vezető beosztást betöltő személyről derült ki, hogy "ragadozóként" hivatkoznak rá a beosztottjai. Végül az Activision-Blizzard szennyesét teregették ki, ami egészen a kaliforniai bíróságig jutott. Ez csak néhány olyan ügy, amely beárnyékolja a gaming világ legnagyobb és legnépszerűbb vállalatait. Vannak azonban olyan tényezők, amelyek kifejezetten a munkával kapcsolatosak. Az Epic Games programozóinak kötelező túlórát kellett vállalniuk, hogy ne rúgják ki őket, de a CD Projekt REDnél sem volt könnyebb a helyzet. Hatnapos munkaheteken fejlesztették a Cyberpunk 2077-et, amely megjelenését ennek ellenére többször el kellett csúsztatni.

A fenti példák, valamint a kutatás bizonyítja, hogy a videójátékipar igenis rengeteg buktatót rejt magában, amely fakadhat a vezetői réteg elfogadhatatlan viselkedéséből, vagy a brutális elvárásokból, amelyeket igyekeznek az egyszerű fejlesztőkre rátolni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te gondolkodtál már azon, hogy videójátékokat fejlessz?