Az Activision Blizzard-játékok bojkottjára kéri a többi streamert Pokimane

Az Activision Blizzard-játékok bojkottjára kéri a többi streamert Pokimane

A Twitch-streamer a cég körül kialakult botrány hatására kéri a többi tartalomgyártót, hogy ne játsszanak Blizzard-játékokkal.

Július végén robbant ki a botrány, ami szerint beperelték az Activision Blizzardot a nőkkel szembeni egyenlőtlen bánásmód miatt, később már a bizonyítékok elsikkasztásával is vádolták a kiadót. Az ügy hatására a cég elnöke, J. Allen Brack is távozott a Blizzardtól, és bár több embert felelősségre is vontak, az áldozatok nagy része továbbra is úgy érzi, hogy elbagatelizálja a vezetőség a botrányt.

A botrány hatására több tartalomgyártó is mélységesen elítélte a kiadót, most pedig Pokimane is csatlakozott hozzájuk, aki egyenesen kijelentette, hogy a többi népszerű streamernek minél nagyobb távolságot kellene tartania a cég játékaitól. Egyik élő adásában beszélt az érzéseiről Pokimane, hogy mit gondol azokról, akik valamilyen Activision Blizzard-címmel játszanak.

"Ha van rá lehetőséged, akkor egyáltalán nem kellene [játszani a játékaikkal]. Megértem, hogy vannak olyan emberek, akiknek a bevételei erősen függenek valamelyik Blizzard-játéktól. Ebben az esetben viszont azt gondolom, hogy ki kellene hangsúlyozniuk játék közben, hogy mennyire ellenzik azt, ami a Blizzardnál történik."

Ami magát Pokimanét illeti, az ügy júliusi kirobbanása óta semmilyen Blizzard-játékkal nem játszott élő közvetítésben.

Korábban már a december 9-i The Game Awards (melynek győzteseiről az alábbi cikkünkben olvashatsz) szervezői is jelezték, hogy sem az Activision Blizzard, sem egyik, hozzájuk köthető játék nem lesz még csak jelölt sem az esemény során, így nem csak Pokimane az egyetlen, aki valamilyen formában bojkottot hirdetett egészen az ügy lezárultáig.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!