Campbell győzelmével ért véget a PESC belga futama

Campbell győzelmével ért véget a PESC belga futama

A Porsche Esports Supercup belga fordulóján Job és Campbell voltak a főszereplők, az egyik újonc pedig tizedekre volt a győzelemtől.

Porsche Esports Supercup hetedik fordulójában a Kanadában is remekelő Zac Campbell volt a főszereplő, aki idei második futamgyőzelmével 30 pontra zárta a közte és a bajnokságot vezető Pinto közti rést. Ráadásul a szombati győzelmével Campbell lett az első az idei szezonban, aki két főfutamot is megnyert – az előzőt Interlagoson márciusban.

FŐ ESEMÉNY

Az időmérő legjobbja ezúttal Sebastian Job volt, mellette Charlie Collins indulhatott az első rajtrácsról a sprintfutamon, mögöttük Alejandro Sánchez lett a harmadik. Azonban ez nem keserítette el Sánchezt, sőt, gyorsan megelőzte a két előtte lévő autót és körökön át vezette is a futamot. A szoros versengésben aztán először Job tudta visszaszerezni pozícióját, majd egy körrel később Collins is követte őt, így a hármójuk közti sorrend végül a rajttal megegyező lett a leintéskor. Job sprintgyőzelmével tovább zárkózhatott a bajnokságot vezető Pintora, aki ötödikként futott be.

A főfutamon Jamie Fluke indulhatott a fordított pole-ról, miután nyolcadik helyen ért be a sprinten. Mögötte a bajnokságban negyedik helyen álló, de egyre több pontot gyűjtő Zac Campbell futott a futam feléig, amikor is Les Combes-ban megelőzte őt Fluke-ot. Néhány körön át közel versenyeztek egymáshoz, Fluke igyekezett volna visszavenni az első helyét, azonban ennek katasztrófális vége lett: egymás mellett autóztak, amikor is valamilyen hiba miatt egymásba ütköztek, Fluke pedig egészen az ötödik helyig csúszott vissza. Ekkor Pinto örökölte meg a második helyet, ami kiadós pontesővel járt volna, de csak volna, ugyanis három körrel a vége előtt hibázott Radillionban és lassításos büntetést kapott. Végül a győztes Campbell mögött az újonc Cooper Webster futott be a második helyen, mindössze három tizedre attól, hogy a PESC első olyan fehér szárnyú versenyzője legyen, aki futamot nyert. A dobogó harmadik fokán Kevin Ellis Jr. végzett, Fluke a negyedik helyig jött fel.

Spa-Francorchamps sprintfutam
1. Sebastian Job
2. Charlie Collins
3. Alejandro Sánchez
4. Kevin Ellis Jr.
5. Diogo C. Pinto

Spa-Francorchamps főfutam
1. Zac Campbell
2. Cooper Webster
3. Kevin Ellis Jr.
4. Jamie Fluke
5. Jordan Caruso

Bajnokság állása 7 kör után
1. Diogo C. Pinto 371 pont
2. Kevin Ellis Jr. 359 pont

3. Sebastian Job 348 pont
4. Zac Campbell 340 pont
5. Charlie Collins 268 pont

All Star

Az All Star versenyen ezúttal ismét autót váltottak a versenyzők, idén először került elő a 992 GT3 R. Az alkalomra Casey Kirwan is visszatért a mezőnybe, amit dupla győzelemmel ünnepelhetett, amire a legnagyobb veszély az All Star-újonc Marco „MABIXTV” Bischoff jelentett veszélyt egyedül, amikor Les Combes-ban próbálta előzni őt. A másik visszatérő Tony Kanaan volt, aki Spaban az All Star főfutamon harmadik helyen futott be. A bajnokságot vezető Quirkitizednak ezúttal csendes hétvégéje volt, ami jó lehetőség volt Emreenek a felzárkózásra – gyakorlatilag felére csökkent a különbség kettejük között.

A Porsche TAG Heuer Esports Supercup következő fordulójának helyszíne a hírhedt Nürburgring Nordschleife lesz május 7-én. Ráadásul a 24 órás futamokon használt kombinált pályavezetést fogják használni a bajnokságban, így alighanem a szezon egyik legkeményebb versenye várható. Kövessétek az új Sim Racing rovatunkat a PESC, F1, GTS és más egyéb szimulátorversenyzős hírekért!

Borítókép: Porsche Motorsport

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!