Bemutatkozik a Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapata is

Bemutatkozik a Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapata is

Az autósfociban is szurkolhatunk a magyar válogatottnak, ráadásul nem is olyan sokára.

Márciusban nevezte meg az Európai Esport Szövetség (EEF) a 2022-es Európa-bajnokság hivatalos versenyjátékait, melyek között a Counter-Strike: Global Offensive; a TEKKEN 7; az eFootball 2022; a Dota 2; és a Free Fire - Battlegrounds mellett a Rocket League is ott lesz. A kontinentális bajnokság ezen játékában is nevezett a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ), egy hazai válogatóversenyt követően pedig ki is alakult a magyar válogatott kerete.

A kontinentális bajnokságon minden olyan nemzet részt vehet, amely az Európai Esport Szövetség teljes jogú tagja. Az EEF 2020. február 21-én Magyarország részvételével alakult meg, hazánkat pedig teljes jogú tagállamként a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) képviseli. A hazai szövetség a tagság keretein belül lehetősége is van felállítani, illetve koordinálni a Magyar E-sport Válogatottat. Ezt végül 5 játékban is megtette, így a CS:GO, a TEKKEN 7, az eFootball 2022, a Dota 2, és a Rocket League hazai szerelmesei is szurkolhatnak hazánk válogatottjának.

A Rocket League válogatón három csapat vett részt, akik egy csoportban játszottak egymás ellen, a csoport győztese pedig képviselheti Magyarországot a Rocket League Európa-bajnokságon. A hazai tornát az Ifjú Vitézek csapata nyerte, a végeredmény értelmében a csapatot így a következő játékosok alkothatják (zárójelben a játékosok klubcsapatai):

  • Yem Richárd (MTK Budapest)
  • Zubor Ádám (MTK Budapest)
  • Bartha Zoltán (Future Esports)

Az Európa-bajnokság ráadásul május 25-28. között kerül megrendezésre Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban, a Crystal Hall Arénában, ahol a magyar válogatottal egyetemben 14 nemzet vesz majd részt a megmérettetésen. Az Európa-bajnokság 15 000$ dolláros (kb. 5,5 millió forintos) összdíjazással kerül megrendezésre, ahol a legjobb 4 részesül pénznyereményben, a győztes 6 000$ (kb. 2,2 millió forint), az ezüstérmes 4 000$ (kb. 1,48 millió forint), a bronzérmes 3 000$ (kb. 1,1 millió forint), míg a 4. helyezett is 2 000$ (kb. 741 ezer forint) nyereményben részesül.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!