Továbbjutott csoportjából a Magyar E-sport Válogatott Rocket League-csapata

Továbbjutott csoportjából a Magyar E-sport Válogatott Rocket League-csapata

Négy összecsapásából kettőt is meg tudott nyerni a csapat, a rájátszáson a B csoport második helyezettjével játszanak először.

2022. május 25-én vette kezdetét a 2022-es Esport Európa Bajnokság Rocket League versenye. A tornán részt vesz a Magyar E-sport Válogatott is, akik készülhettek előre az erős ellenfelekre: csoportunkba ugyanis a házigazda Azerbajdzsánnal együtt HollandiaSvédország, és Törökország került a sorsolást követően.

A nyitófordulóban a svéd válogatott ellen léptek először pályára, ahol egy szoros és egy kicsit egyoldalúbb mérkőzésen maradtak alul honfitársaink 2-0 arányban. Hosszabb pihenést követően már Hollandia várt a fiúkra és bár a mérkőzés úgy indult, hogy bizakodhattunk a győzelemben, de sajnos kiütéses vereség lett belőle: 2-0-ra nyert a holland csapat.

A „hazai pályán" szereplő Azerbajdzsán ellen így már azzal a tudattal léptek pályára a játékosok, hogy ugyan csoportunk két legerősebb riválisa ellen már letudták szereplésüket, egy újabb vereség már a további küzdelmektől való búcsút is jelentené. Ezt végül több, mint meggyőzően kerülte el a magyar válogatott: kapott gól nélkül, két meccsen összesen 20 gólt szerezve múlták felül a házigazdát, akik ezzel az A csoport kiesői lettek.

Törökország ellen így az volt a tét, hogy ki lesz a csoportban a 3. helyezett, ami már csak azért is volt fontos tényező, mert a vesztes a végső győzelemre esélyes spanyol csapattal játszott volna a rájátszás első fordulójában. Az elején rosszul kezdtek a magyarok, egy védelmi hibából a törökök találtak be először, de a hajrában fordított a magyar csapat, a második találkozón pedig richmond mesterhármasával ismét nyerni tudott, így 2-0 arányú győzelemmel zárt a magyar válogatott, ezzel csoportja 3. helyén zárt.

A magyar válogatott eredményei

  • Svédország - Magyarország 2-0 (4-3, 4-1)
  • Magyarország - Hollandia 0-2 (2-6, 0-10)
  • Azerbajdzsán - Magyarország 0-2 (0-9, 0-11)
  • Magyarország - Törökország 2-0 (2-1, 3-0)

A B csoportot veretlenül Spanyolország meg, mögöttük 2. helyen Szlovákia zárt, harmadik lett Wales, míg az utolsó továbbjutó helyet Luxemburg szerezte meg. Monaco zárt az ötödik, már kiesést jelentő helyen.

A rájátszás első fordulójának párosításai

  • Svédország vs. Luxemburg
  • Szlovákia vs. Magyarország
  • Spanyolország vs. Törökország
  • Hollandia vs. Wales

A rájátszás május 26-án, magyar idő szerint 8:30-kor veszi kezdetét az első két negyeddöntővel. A csapatok vigaszágas-kieséses rendszerben csapnak össze, ahol minden párharc Best of 5, kivéve a felső és alsó ági döntőket, melyek Best of 7 formátumúak, illetve a Grand Finalt, mely Best of 9 lesz. Kövesd élőben a magyar válogatott mérkőzéseit a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!