Szerda reggel lép pályára először a Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapata

Szerda reggel lép pályára először a Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapata

Szerdán, továbbjutás esetén csütörtökön is szurkolhatunk a fiúknak.

2022. május 25-én szerdán kezdődik el Bakuban a 2022-es Esport Európa-bajnokság két játékban is. Szerdán és csütörtökön a Rocket League kerül terítékre, a 10 csapatos mezőnyben pedig a magyar válogatottnak is szurkolhatnak a hazai nézők.

A 10 ország két darab ötcsapatos csoportba került kisorsolásra, a magyar csapat az A jelű ötösbe került a házigazda Azerbajdzsán, valamint Hollandia, Svédország és Törökország társaságában. A B csoportban Luxemburg, Monaco, Spanyolország, Szlovákia és Wales kezdi meg a küzdelemeket, a csoportokból pedig a legjobb 4-4 (összesen 8) nemzet juthat tovább a csütörtöki rájátszásba.

A hivatalos menetrend szerint a magyarok a svédek ellen lépnek először szerverre az 1. fordulóban, ezt követően pedig a hollandok elleni párharc következik. Utolsó előtti mérkőzésükön az azeriek, míg a zárófordulóban a törökök várnak még honfitársainkra, az alábbiak szerint (az időpont magyar idő szerint értendő):

  • 10:30 Magyarország vs. Hollandia
  • 11:30 - Azerbajdzsán vs. Magyarország
  • 13:00 Magyarország vs. Törökország

A svédek legismertebb játékosa Zamberg, egyszeres svéd bajnok játékos, aki az RLCS nyílt selejtezőin háromszor is eljutott a zárt selejtezőig, a fő eseményen azonban nem szerepelt még. A holland csapatban Justuzzz is nyert már holland bajnokságot, a Team Singularity színeiben pedig az RLCS 2021-22-es évad 1. téli eseményén a legjobb 8-ig jutott, ő lehet a csapat vezére, ugyanis két társának szerényebb eredményekkel kellett eddig beérniük a múltban. A törökök részéről Lorely érte el eddig a legtöbbet a múltban, legjobb eredménye az RLCS 2021-22-es évadának 2. téli eseményének zárt selejtezőjén egy 9-11. hely, azaz hajszállal maradt csak le a továbbjutásról. Míg az azeri csapat egyik játékosának sincs még jelentősebb nemzetközi eredménye.

A csapat magyar idő szerint május 24-én reggel 7 órára érkezett meg biztonságban Bakuba, ahová a válogatott TEKKEN 7-játékosa is velük tartott, ebben a címben ugyanis szintén ezen a héten, pénteken és szombaton kerül megrendezésre az Eb.

Ne maradj le a Rocket League-válogatott mérkőzéseiről, melyet élőben, magyar nyelvű kommentárral az esport2tv Twitch-csatornán követhettek figyelemmel május 25-én reggeltől.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!