shox: „Elkerülhetetlen volt, hogy a kispadra kérjem magam”

Shoxnak Amerikában nem volt otthona, így vagy egy hotelben, vagy a menedzserüknél lakott, ha ott kellett játszaniuk.

A hétvégén jelentette be a Liquid, hogy shox a kispadra kerül. Már a Major óta lehetett tudni, hogy a játékos erre vágyik, így nem volt meglepetés. Bár akkor még elsődlegesen az eredményeket okolta mindenki. Most a francia játékos egy közleményben elmesélte, miért is kérte magát a kispadra. Ebből kiderül, hogy Amerikába költözött volna shox és a családja, azonban a versenynaptár átszervezései miatt ebből nem lett semmi, a rengeteg utazás és hotelekben élés viszont a kiégéséhez vezettek.

Shox elmondta, nagyon jónak tartotta a csapatát, amikor összeálltak és nem is miattuk döntött a távozás mellett. Amikor leigazolták a Liquidhez, a versenynaptár még úgy nézett ki, hogy érdemes lett volna az USA-ba költöznie a családjával együtt, ennek kivitelezése pedig rengeteg munkát és figyelmet igényelt. Fél év alatt egy két- és egy háromhónapos időszakot töltöttek volna Észak-Amerikában a csapattal, ezért is merült fel egy új élet kezdése ott. De hamarosan kiderült, hogy az amerikai versenyek, amelyeken részt vettek volna, elmaradnak vagy Európába költöznek. Innentől kezdődtek a problémák, ugyanis a költözésnek már nem lett volna értelme, cserében shoxnak egyszer itt, egyszer ott kellett játszania, ami rengeteg utazással és stresszel járt.

A játékos szerint a március-áprilisi időszak volt a legrosszabb, ugyanis NA-ben játszottak BLAST, RMR és Dallas selejtezőket, majd Európába kellett utazniuk. Amerikában viszont nem volt otthona, így vagy egy hotelben, vagy a menedzserüknél lakott ilyenkor. A Major környékén már nagyon fáradtnak érezte magát. Amikor kiestek az antwerpeni versenyről, azonnal hazament a családjához, mert kiégett – ezért elnézést is kért a rajongóitól. Shox azt állítja, eddig a pontig januártól számítva összesen 25 napot töltött otthon, de ennek a felét is úgy, hogy amerikai idő szerint élt, tehát éjszakázott. A Major után „elkerülhetetlen volt, hogy a kispadra kérjem magam, mert nem volt hat hónapon át egyensúly az életemben” – tette hozzá shox. A Major után pszichológushoz kezdett járni, hogy helyretegye magát. Állítása szerint már jobban van, de folytatni fogja ezt a rendszeres sportolás mellett, hogy készen álljon a következő kihívásra.

Shox kispadra kerülésével a Liquidnek beugrót kellett találnia az IEM Kölnre. A megoldás nehezen jött, de végül a Virtus.pro kispadján a nagy dobására váró YEKINDAR lett a befutó, akivel állítólag tárgyal a Liquid egy szerződésről.

A LIQUID FELÁLLÁSA KÖLNBEN

Jonathan "⁠EliGE⁠" Jablonowski
Nick "⁠nitr0⁠" Cannella
Josh "⁠oSee⁠" Ohm
Keith "⁠NAF⁠" Markovic
Mareks "⁠YEKINDAR⁠" Gaļinskis (beugró)

Damian "⁠daps⁠" Steele (edző)

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!