Az Overwatch 2 érkezésével az eredeti Overwatch megszűnik létezni

A megjelenéskor minden játékos megkapja majd a folytatást, akár szeretné, akár nem. 

Pár hete a Blizzard egy külön eseményt szentelt az Overwatch 2-nek, mely során bemutatták a közönségnek, hogy képzelik el a franchise jövőjét. Az első és legfontosabb változás, hogy az új játék szakít a loot boxokkal és battlepass rendszerre vált, így 9 hetente új tartalmakat kapunk majd, legyen szó skinekről vagy kozmetikai cuccokról, illetve hősökről vagy pályákról. Részletek az alábbi cikkben. 

A temérdek információ ellenére rengeteg kérdés furdalja a rajongók oldalát az Overwatch 2-vel kapcsolatban, ezért a fejlesztők nemrég tartottak redditen egy AMA-t, azaz kérdezz-feleleket, ami során például kiderült, mi lesz a sorsa a fiókokon lévő krediteknek és ládáknak, ha megérkezik a folytatás. Ezen kívül a beszélgetés talán egyik legérdekesebb pontja az volt, amikor a Blizzardosok elárulták, hogy a folytatás megjelenésekor az Overwatch kvázi megszűnik létezni és minden eredeti tulaj automatikusan megkapja az Overwatch 2-őt. Eredetileg a terv nem éppen ez volt, ahogy az alábbi bejegyzésben is láthatjátok. 

Valószínűleg mindez annak köszönhető, hogy Jeff Kaplan tavaly otthagyta a játékot és a stúdiót is, a munkálatok irányítását pedig Aaron Keller, illetve az Epic Gamestől igazolt Walter Kong vette át. Utóbbi rakta le egyébként a Fortnite üzleti modelljének alapjait és a Blizzard kifejezetten azért szerződtette, hogy az Overwatch 2-ből egy pénzügyileg profitáló projektet csináljon. Első körben ugyan a lépés gálánsnak tűnhet, viszont a Blizzard valószínűleg belátta, hogy az eredeti játékosokat kellene inkább újra megfogni ahelyett, hogy egy teljesen új közönséget kelljen megnyerni. Lényeg a lényeg, hogy október 4-től minden rajongó Overwatch 2-vel fog játszani, akár szeretné, akár nem. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!