Újabb felfüggesztett edzőt enged vissza az ESIC

Újabb felfüggesztett edzőt enged vissza az ESIC

Hamarosan bejelentheti az ESIC a statikus coach buggal járó büntetéseket is.

Peacemaker után egy újabb brazil edző, Rafael „zakk” Fernandes is visszatérhet az aktív edzői szerepbe az ESIC által felügyelt tornákon. Az edző jelenleg a 9z-vel dolgozik és a PGL Major Antwerpen előtt tudta meg peacemakerrel és a Team Spirit hallyjával együtt, hogy a versenyen nem állhat be a csapata mögé a meccseken, mert azonnali hatállyal felfüggesztik őket az új típusú coach bugok használata miatt.

Zakk másfél körön át használta a legsúlyosabb, statikus bugot valamikor 2018. és 2020. között. A Dexerto megkeresésére az ESIC elárulta, hogy „további információkat kaptak” zakktól, a szervezet főbiztosa, Ian Smith pedig úgy döntött ezt követően, hogy „nem szükséges az előzetes felfüggesztés fenntartása, mert hamarosan közlik az ESIC végleges döntését”. Alapvetően a felfüggesztést arra használhatná az ESIC, ha valaki további károkat tudna okozni a játék integritásával kapcsolatban, de ez nem áll fenn zakk esetében, hiszen a bugot kijavította a Valve.

Zakk a Roobet Cup során már jelen volt a 9z játékosai mögött. Az online verseny szervezői az ESIC partnerei, a Relog Media. A Dexerto szerint a fejlemények ellenére zakk még nem úszta meg a büntetést, nem úgy mint peacemaker, akit a 22 napig tartó felfüggesztés után elengedtek. Hally helyzetéről keveset tudni. A Spirit részt vesz az IEM Kölnön, de hogy az edzővel vagy nélküle teszik ezt, az jó kérdés, mert hally továbbra is fel van függesztve. Azt sem tudni, hogy vajon addigra az ESIC bejelenti-e végleges döntését a statikus bugok használatának következményeiről vagy sem.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!