Hirdetés

A VALORANT már a bugokat is a CS-ből veszi?

Legalább két hónapja futhatnak bele edzők egy olyan bugba, amivel az ellenfelek helyzetéről szerezhetnek információt.

Esport1 Podcast

ANA, az attraktív robotlány esete a…

Hirdetés

Egy brazil újságíró, Gabriel Melo (korábban VZone főszerkesztő, jelenleg a Dust2.br munkatársa) hívta fel a figyelmet arra Redditen, hogy több edző szerint is létezik egy bug VALORANTban, amellyel információt szerezhetnek az ellenfelekről. Ez legalább két hónapja van a játékban Melo szerint. Bár nem tudni, mi idézi elő és szándékosan is ki lehet-e ezt használni. Ami biztos, hogy komoly problémát jelenthet a versenyek integritásának szempontjából és mihamarabbi megoldásra van szükség. Melo állítása szerint a Riot tud a problémáról, de a fejlesztők még nem találtak megoldást eddig.

A coach bugot működését tekintve nem, de hatását, jelentőségét nézve a CS:GO-ban évek óta problémát jelentő csalásokhoz lehet hasonlítani. Counter-Strike-ban az edző különböző kameranézetekbe kerülhetett be, ezzel plusz információt szerezve a csapatának. VALORANTban az edző a spectator nézetben olykor láhatja a minimapen piros pontként felvillani az ellenfeleket akkor is, ha egyébként senki sincs a közelükben – egyértelműen nem egy szándékos feature-ről van szó. Ezt a jelenséget Max Katz, a Dot Esports munkatársa is megerősítette észak-amerikai edzőkre hivatkozva.

A CS:GO-s coach bugokhoz hasonlóan a probléma itt is az, hogy csak nehezen vagy sehogyan sem lehet majd megállapítani, ki és hogyan élt vissza a bugon keresztül szerzett információkkal. Az ilyen esetek kétségkívül megrendítik a nézők versenyekbe, szervezőkbe és csapatokba vetett bizalmát. Továbbá rengeteg erőforrást igényel a vizsgálat és a bug kijavítása. Ha egy tanácsot adhatunk a Riot Gamesnek a CS:GO-ban látottak alapján: nem tehetik meg, hogy éveken át húzzák ezt, mint ahogyan a Valve és az ESIC tette a CS:GO esetében. Bizonyos eredményekre, ítéletekre még most is vár a közösség, közel két évvel a botrány kirobbanása után, az ítéletek inkonzisztenciája pedig hiteltelenné teszi az egész vizsgálatot és a fegyelmezés módját.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
7 db hozzászólás
 • DrSynclear 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
 • Detrix 1 hónapja
  A LOL-ban is vannak többéves bugok, ez is marad még egy darabig.
  0 0 Válasz
 • Streetx86 1 hónapja
  0 0 Válasz
 • centre_syrup 1 hónapja
  GG
  0 0 Válasz
 • DrSynclear 1 hónapja
  Nem
  0 0 Válasz
 • noni76 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
 • XORANDOR 26 napja
  Mindig a nagyokat másolják
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés