IEM Köln: 5+1 sztori, amiért érdemes lesz követni a versenyt

IEM Köln: 5+1 sztori, amiért érdemes lesz követni a versenyt

Szerinted melyik csapat lehet majd a 2022-es IEM Köln bajnoka?

Néhány nap és kezdődik az év egyik legnagyobb versenye, a nyári szünet előtti utolsó nagy CS:GO verseny, az IEM Köln. Ez az a torna, ami már-már Major magasságokba emelkedett mindenki szemében, ez az a torna, amire minden csapat készül és ez az a torna, amit minden csapat meg szeretne nyerni. Összesen 24 alakulat vághat neki a versenynek, ami közel két héten át tart majd és amin összesen 1 millió dollárt osztanak szét a csapatok között!

Július 5-től természetesen magyar nyelven is követhetitek majd az IEM Köln meccseit, a már megszokott és jól ismert twitch.tv/esport1tv csatornán. Mindenki megtalálja majd a kedvenc játékosait, csapatait és persze közöttük is megbújnak majd olyan sztoriszálak, melyekre feltétlen érdemes lesz figyelnünk a verseny alatt. Íme 5+1 érdekesség, amit ez a verseny dönthet el.

Mire lesz képes a Liquid?

Túlzás lenne azt állítani, hogy nem létezik az NA-CS:GO, de azért lenne benne némi igazság. Nincs könnyű helyzetben a régió és persze a Liquid sem. Shox lelépett, de aligha ő volt az egyetlen gond a csapatnál. Egyelőre nincs biztos ötödik játékosuk, beugróval játszanak majd, ám az a beugró nem más, mint YEKINDAR! Az ex-VP talán legerősebb játékosa jelenleg csapat nélkül tengődik, de most kipróbálja majd magát a Liquidben. Nem gondoljuk, hogy ez lenne számára az optimális megálló, de kíváncsian várjuk, hogy mire lesz így képes a csapat.

Kell egy jó eredmény a MOUZ-nak

A magyar CS:GO-rajongók csaknem egésze torzsinak és a MOUZ-nak szurkol, hiszen a fiatal magyar játékos immár hónapok óta a legmagasabb szinten, a legrangosabb ellenfelekkel szemben játszik. A legnagyobb eredmények azonban egyelőre elkerülték a csapatot, pár napja a Roobet kupáról is kiestek.

Illene már elérniük egy igazán ütős helyezést, különben egyre többen cseréket várnak majd el a tőlük. Nagy a potenciál a jelenlegi MOUZ-ban, reméljük, hogy Kölnben ezt meg is tudják majd mutatni.

Trónfosztás lesz a brazilok között?

Nem túlzás azt mondani, hogy most több lehetőséget rejtenek magukban a dél-amerikai csapatok, mint északi társaik. Érdemes odafigyelni a 9z-re és persze ott vannak a brazil ötösök is. Közöttük jelenleg egyértelműen a Furia a legerősebb, de a Roobeten pont azt láttuk, hogy nincsenek nagy formában arTék. Persze lehet, hogy a Furia gyakorlásnak szánta a Roobetet, de az biztos, hogy mindenképp érdekes lesz figyelnünk rájuk is, illetve hazai kihívóikra is.

Elindulhat a helyes úton a Vitality

Egészen eddig úgy tűnt, hogy a Vitality 2022-es felállása maga a kudarc. A francia-dán mix semmilyen szinten nem működött, hiába próbálták frissíteni játékukat a Vitality módszere szerint, majd zonic és a régi Astralis módszere szerint, semmi sem vált be. ApEXék sorra veszítették el a versenyeiket, egészen a BLAST Premier Spring Finalig. Ott olyan csapatokat utasítottak maguk mögé, mint a G2 vagy az ENCE. Sőt, végül a döntőig küzdötték magukat, ahol bár kikaptak a NaVi-tól, a második hely így is szép eredmény számukra. Vajon egyszeri fellángolásról van szó vagy a Vitality végre elkezd olajozottan működni? Az IEM Köln alatt ez is kiderülhet.

Sdy a NaVi-ba igazol?

Ha már a NaVi-nál tartunk. Boombl4 kispadra került, a BLAST Premier Spring Final során pedig sdy érkezett a csapat segítségére. A NaVi akkor kiemelte, hogy egyelőre csak tesztelik őt, ám a versenyt megnyerték és Kölnbe is bajnokesélyesként érkeznek. Ha ismét parádésan szerepelnek vajon sdy hosszú távú szerződést kap? Mi arra tippelünk, hogy igen, de ehhez Kölnben is teljesíteni kell.

Ki lesz a bajnok?

Végül, de nem utolsó sorban pedig a kérdések kérdése, melyik csapat lesz a bajnok? Melyik csapat lesz Köln legjobbja, melyik csapat mehet el úgy pihenni, hogy nem találtak legyőzőre? Sokan azonnal rávágnák, hogy FaZe vagy NaVi, de azért nem ennyire egyértelmű most a helyzet. Még mindig ott az ENCE, még mindig szeretne feltámadni a G2 és az Astralis, de szerverre lép majd a Cloud9 és a NiP is... Ember legyen a talpán, aki ezek közül a csapatok közül ki tudja választani a legerősebbet.

Az IEM Köln július 5-én kezdődik majd és egészen 17-ig tart. A meccseket élőben, magyar nyelven követheted majd az esport1tv Twitch csatornán.

A közvetítés első napjának menetrendje:

  • 11:00 - MOUZ vs paiN
  • 12:15 - Outsiders vs Imperial
  • 13:30 - MiBR vs Movistar Riders
  • 14:45 - TBD
  • 18:15 - TBD

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat lehet majd a 2022-es IEM Köln bajnoka?

  • 40 %
  • 10 %
  • 0 %
  • 20 %
  • 20 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 10 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %