Stewie2k megelégelte a kritikát, Twitch-chaten fakadt ki

Lényegében eldőlt, hogy Stewie2k végzett a Counter-Strike-kal.

Folytatódik a Stewie2k karrierje körüli dráma, melyet az EG segédedzője robbantott ki néhány hete. Ezúttal Richard Lewis prezentált néhány Twitch-chaten írt üzenetet az amerikai játékostól, amiből az derül ki, elege van mindenből és mindenkiből és abba akarja hagyni a játékot. Az üzenetek között Stewie2k utalást tesz arra a korábban Freakazoid által felhozott információra is, miszerint akár a G2-ba is igazolhatott volna.

Először azt írta a játékos, hogy Richard Lewistól kezdve az edzőkön át mindenki megbaszhatja magát és „ha valamit el akarsz érni, csináld magad”. Nem mintha ez működött volna az EG-nél, amikor állítólag az edzők háta mögött próbálta felkészíteni a csapatot meccsekre. Majd úgy folytatta, hogy „komolyan meg kellett volna fontolnom a G2-t”. Ez már csak azért is furcsa gondolat, mert XTQZZZ híres az autoritásáról és aligha nézte volna el Stewie attitűdjét. Erre remek példa, hogy a Vitalityben egyszer kispadra küldte apEXet ilyen viselkedésért. Ha pedig az eredményeket nézzük, apEX néhány fokkal komolyabb karriert tudhat maga mögött, mégsem okozott problémát akkor az egója. Sőt, a francia még egy évvel később is elismerően nyilatkozott az edzőről. Ezzel szemben az első vita után Stewie arra sem volt hajlandó a saját beismerése szerint, hogy kávézni menjen maLeKkel.

Harmadszor arról írt Stewie, hogy senki sem érti a helyzetét, mindenki ellene van, ennek ellenére köti az ebet a karóhoz, hiába, „néhány érvet nem lehet szavakba önteni”. Tegyük hozzá, ez erős ellentmondás, hiszen valami nem lehet érv, ha nem lehet megfogalmazni. Az eddig is látszott, hogy Stewienak jelentős kommunikációs problémái vannak a mostani helyzete körül, a streames magyarázkodása is inkább kínos volt, mintsem informatív. Éppen ezért Thorin felkínálta a lehetőséget, hogy készít vele egy interjút, amiben segít neki kifejteni a gondolatait és a nézőpontját.

Thorin azt írta, „bármilyen hibát is követett el [Stewie], szerintem nehezen tudja megfogalmazni és az emberek azonnal ráugrottak az általa mondottakra, mert a csapat rossz volt és tudják, hogy jó fizetést kapnak”. Egyetlen probléma van ezzel az ajánlattal: az EG nem hagyja állítólag, hogy a játékosaik nyilatkozzanak Thorinnak. Azzal viszont láthatóan nincsen bajuk, hogy a sztárjuk összevissza beszél az interneten arról, hogy abbahagyja a játékot, aztán Valorantozik egész nap és felveszi a fizetését – pont ezért lenne hasznos egy interjú az EG-nek is.

Stewie azzal fejezte be a chates kirohanást, hogy „itthagyom ezt a szart, NA majd találni fog magának egy új arcot”. Ezzel lényegében eldőlt, hogy Stewie végzett a Counter-Strike-kal, bár ezt lehetett sejteni abból, hogy nemrég tanácsot kért Valorant vagy streamelés kérdésben. Jól látszik az üzenetekből, hogy a drámától nem szállt magába a játékos kicsit sem, sőt, továbbra is mindenki mást okol a sikertelenségéért. Valamint még mindig azt gondolja, hogy ő az észak-amerikai Counter-Strike megtestesülése, ami hosszú ideje nem igaz már. Ott van például Twistzz, aki minden téren lekörözte őt a játékban, mióta elhagyta a Liquidet.

Kattints a képre Stewie üzeneteiért!

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!