R6S: Érdemes megcsinálni a szituációkat?

R6S: Érdemes megcsinálni a szituációkat?

Sokan szenvednek a játék gyors, de precíz megtanulásával, pedig a lehetőség erre ott van magában a játékban is.

A Rainbow Six Siege egy elég komplikált játék, több mint 60 operátorral és 20 pályával, egy kezdő játékosnak megterhelő lehet belecsöppenni az első meccsekbe. Sok időbe telik mire megtanuljuk azokat a részleteket, melyekkel igazán erősek lehetünk a szerveren. Emellett pedig lépést kell tartani a rendszeresen változó metával, ami még viszonylag rutinos játékosoknak is gondot okoz néha. A szituációk lehetnek a tökéletes játékmód azok számára, akik bele szeretnének jönni a játékmenetbe. 

Mi is ez a játékmód?

A Situations fül alatt található egy speciális játékmód, ami kifejezetten a még tapasztalatlan játékosok segítségéül szolgál. Megtanítja az alapvető mechanikákat miközben az alábbi kérdésekre is választ ad:

  • Mi az a reinforcement?
  • Hogyan kell használni?
  • Hogyan vegyem használatba a gadgeteket?
  • Hogyan fejlesszem az célzásomat?

Tíz különböző szituáció áll jelenleg rendelkezésünkre, plusz egy, ami nagyjából összefoglal mindent, amit az előzőkből megtanulhattál. Az első néhány darabot csak recruittal tudod lejátszani, de az operátorok változni fognak ami azt jelenti, hogy nem te választod ki a karaktert, akivel játszani fogsz.

Ha sikerült befejezni mind a tíz darabot, hivatalosan is készen állsz a PvP-játékmenetre. Persze ez nem azt jelenti, hogy ezek nélkül nem is indíthatsz meccskeresést, de ha nem vagy tapasztalt FPS-játékok terén, akkor lehet, hogy nehéz időd lesz a könnyed meccsek során. És ha a szituációk végével esetleg úgy érzed, hogy még nem vagy elég magabiztos, akkor próbáld ki a Terrorist Hunt szintén PvE-játékmódját.

Milyen jutalmak járnak a teljesítésért?

Mindegyik szituáció mellett találsz három különböző célt, amiknek teljesítéséért fejenként 200 renown üti a markodat. Ezek többnyire olyan feladatok, amik szintén a mechanikák begyakorlását és használatát segítik. Érdemes próbálgatni őket, nem feltétlenül csak a pénz miatt, hanem az alapvető stratégiák elsajátítása céljából is. 

Az egyetlen darab, ahol már nem találsz kitűzött célokat, az az utolsó állomás, az Article 5. Ez a legegyedibb feladat, ahol Bartlett University pályáján kell elhárítanod a veszélyt egy gáztámadás közben. Ez a rész szintén PvE, viszont itt négy másik hozzád hasonló kezdőt keres a játék, akikkel közösen vágtok bele a harcba. 

A betanulási időszakod alatt bőven ellát a játék különböző tippekkel és trükkökkel, amiket érdemes figyelmesen végigolvasni és alkalmazni. Eleinte biztosan összezavaró lesz ez a nagy információhalmaz, de idővel egytől egyig nagyon hasznossá fognak válni és sokat segítenek majd a meccsekben.

Sok sikert a harcmezőn!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!