K&H MNEB-HO: Nem tartja elképzelhetetlennek a rájátszást a pog frog csapata

Fájt a csapatnak, hogy hajszállal maradtak csak le a Tavaszi Döntőről, ugyanakkor bizakodva várják a Szuperkupát.

2022. augusztus 26-27-e között kerül megrendezésre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open 2021-22: Szuperkupa offline döntője a Gamerlandben. 12 csapat küzd meg a kétnapos tornán az 500 000 forint összdíjazású, szezon végi tornán, melyért az együttesek közel 1 évet küzdöttek.

A tornán a ponttáblázat első 10 helyezettje automatikusan ott lehet, míg további 4 csapat egy online, vigaszágas-kieséses rendszer pótselejtezőn csaphatott még össze a hátralévő két férőhelyért. A versenyt megelőzően minden résztvevő csapatot megkerestünk 1-1 interjúval, az eddigieket alább olvashatjátok:

Negyedikként a pog frog csapata mutatkozhat be, amely csapat elképesztő hajrát bemutatva, a tavaszi szezon féltávjánál megalakulva odaért a 10. helyre, így automatikus résztvevője lehet a Szuperkupának. A csapat tagjai:

  • heavylton
  • kram
  • Levyz
  • DxN (csere)

Nemhogy ősszel, de még a tavaszi szezon elején is más-más csapatok színeit erősítettétek és csak a második nyílt eseményre állt össze a csapat. Hittétek volna, hogy ekkora hátrányból is a 9. helyre érhettek oda a ponttáblázaton?

„Habár egy kicsit alábecsültük a megszerezhető pontmennyiséget, így is legfeljebb a 10. hely volt a cél, mivel nem nagyon szerettünk volna a pótselejtezőn részt venni. Ráadásul a második esemény előtt körülbelül 1 nappal kérdeztük meg Levyt, hogy szeretne-e csatlakozni a csapathoz, szóval ott nem is számítottunk kiemelkedő eredményre."

A második eseményen a csoportkörből se jutottatok tovább, akkor éreztétek azt, hogy még egy eredményesebb 3. eseménybeli szerepléssel is elúszhat akár az offline döntő?

„Szerintünk ha csak 14. helyen végzünk pontokban, akkor is bejutottunk volna, ráadásul talán az Alcohol Damaged Penguin Squadot is utolérhettük volna, ha egy kicsit jobban játszunk a heti kupákon, és kijutunk a Tavaszi Nagydöntőre. Kicsit fájdalmas volt, hogy milyen kevesen múlott. De úgy gondoljuk, az nem volt kérdés, hogy a Szuperkupára kijutunk-e."

Levyt és DxN-t, a csapat cseréjét leszámítva heavylton és kram is játszott már offline rendezésű versenyen, hogy érzitek, hogy fogjátok tudni kezelni az eltérő körülményeket, az otthonról való játékhoz képest?

„Heavylton és kram is magukhoz képest szerintünk elég jól játszottak az előző LAN-okon, miközben a legtöbb emberről ez nem feltétlen mondható el. Levynek ugyan új lesz a környezet, de szerintünk teljes mértékben képes lesz a legjobb formáját nyújtani, és ha valami hiba is történne, össze tudjuk szedni magunkat és egymást is, a hangulattal ilyen szempontból szerintem még sose volt probléma. Ha a hangulat jó, akkor általában pedig a mutatott játék is jó."

Milyen céllal vágtok neki a Szuperkupának, mi az az eredmény, amit mindenképp el szeretnétek érni a versenyen?

„Kicsit vicces, de amikor először megláttuk a csoportunkat, azt gondoltuk, hogy „Budapest Five, WiLD MultiGaming, Békéscsabai E-sport Egyesület, Exhelp Gaming, megint a mi csoportunkban van a több erős csapat”, de aztán ránéztünk még egyszer és rájöttünk, kik is vannak itt. Úgy gondoljuk, az se lenne meglepő, ha kiesnénk 2 vereséggel, és az se, ha megnyernénk a csoportot. A legjobb 6 az, amit kinéztünk magunknak, jó lenne a LAN mindkét napján játszani egy kicsit!"

Van-e már tervetek a következő szezonra? Folytatjátok együtt, vagy lesz játékosváltozás?

„Őszintén szólva nem beszéltünk még erről, ha megvadulunk és megnyerjük az egész szezont, akkor valószínűleg együtt maradunk, amúgy meg majd lesz valahogy."

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság - Hungarian Open 2021-22: Szuperkupa augusztus 26-27-e között kerül megrendezésre, Budapesten a Gamerlandben. Ha a helyszínen szeretnéd követni a mérkőzéseket, úgy regisztrálj nézőnek ezen az oldalon (a belépés mindenki számára ingyenes), de a találkozókat online a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján is élőben megtekinthetők.

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.