R6S: Ezekkel az operátorokkal lehetsz a roamerek királya

Sokszor nem éri meg szemtől szembe konfrontálódni, a roamerek pedig pont ebben a legjobbak, az ellenfél hátbatámadásában.

Ahogy megnéztük már a napokban a támadók egyes szerepköreit, úgy ideje átlesnünk a másik oldalra is, a védők közé. Mindig van legalább egy anchor, aki a site-on játszik és legtöbbször információval látja el a csapattársait, de ott vannak a flex játékosok is, akik nem közvetlenül a bomba mellett, de a közelében védi a szobát, valamint a roamerek, akik a pálya bármely részén feltűnhetnek, éppen ez az erősségük.

Így válaszd ki a tökéletes operátort:

A roamer operátorok a leggyorsabbak, általában három sebességgel rendelkeznek, elég erős fegyverekkel, bár van amikor a specifikus eszközük a legmeghatározóbb képességük. A C4-bombák például sokszor erősebbek, mint bármilyen fegyver, jól eldobva egy plantet is meg tudnak akadályozni.

Jäger

Jager - Tom Clancy's Rainbow Six Siege Wiki Guide - IGN

Jäger a játék egyik legikonikusabb operátora, akinek három ADS áll rendelkezésére, valamint egy golyóálló kamera vagy két köteg szögesdrót. A gadgetje elképesztően hasznos, nem is véletlen, hogy ő az egyik leggyakrabban használt karakter a játékban. A fegyvere szintén erős, még a sok nerf ellenére is, amin az utóbbi időben átment.

Caveira

Caveira a mostani metában kifejezetten hányatott sorsú, ennek ellenére nem tagadhatjuk le, hogy ő minden támadó rémálma. Nagyon egyedi karakter, a képessége miatt szinte teljesen hangtalanul mozoghatunk vele a pályán, még Jackal sem tudja szkennelni a lábnyomait. A fegyverarzenálja ugyan hagy némi kívánnivalót maga után, de ott van például a shotgunja, amivel elég fájdalmas meglepetéseket lehet okozni ellenfeleinknek. Két impact gránátja is van, amivel könnyedén elmenekülhetünk ha túl kellemetlen helyzetbe kerülnénk egy támadó miatt.

Ela

Ela Bosak : Rainbow6 | Rainbow six siege art, Ela bosak, Rainbow six siege  memes

Ela gyors, erős fegyverekkel rendelkezik és elég hasznos az eszköze is. A Scorpion nevű fegyvere hihetetlen gyors volt anno, de elég hamar lenerfelték. Manapság Ela már nem OP, de továbbra is egy piszok erős karakter maradt. Jó kezekben a fegyvere továbbra is rémálom a támadók számára, de ha nem vagy vele magabiztos, akkor választhatsz shotgunt is, ami sosem hagy cserben. A Grzmot mine az ő kis barátja, amit a falakra tudunk feldobni és ha belesétál a támadó, akkor egy hangos robbanás kíséretében kábult állapotba kerül az. Roamerek számára tökéletes választás lehet a karakter.

Vigil

Vigil - Tom Clancy's Rainbow Six Siege Wiki Guide - IGN

A dél-koreai operátor szintén tökéletes példája a roamereknek. Két impact gránátja van, amit hasonlóan tud felhasználni, mint például Caveira. Egy SMG-12-t kapott másodlagos fegyvernek, míg az elsődleges tűzereje a K1A vagy a BOSG. shotgun. A képessége nem a legjobb, pontosabban nem a legkönnyebb. Aktiválás után láthatatlanná válik a drónok és kamerák előtt, de ha elég közel kerül hozzá egy drón akkor azonnal lelepleződik. Megtévesztésre mindenképp tökéletes, ha elég jól használod ezt a képességet akkor elhitetheted a támadókkal, hogy a szoba egyik sarkában vagy, miközben akár egy teljesen másik szobából is figyelheted őket.

Alibi

Alibi - Tom Clancy's Rainbow Six Siege Wiki Guide - IGN

Ez az operátor 3 darab Prismát hord magával a csatatérre, amik egy-egy hologrammal verik át az ellenfelet. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a hologramok mindig csak az alap uniformot jelenítik meg, nem azt, ami a te operátorodon van. Ha egy támadó meglövi a hologramot, akkor pár másodpercig spotolva lesz, legyen a pálya bármely pontján is. A fegyvere tűzgyorsasága kimagasló és egy x1.5-ös távcsővel is felszerelhető, ami éppen tökéletes egy roamer számára. 

Mozzie

Mozzie guide: 6 tips for Rainbow Six Siege's defender

Mozzie elég egyedi operátor lett, a gadgetje egy mini fegyver, ami kilő három mini robotot, melyek egy hatótávon belül elkapják a drónokat és Mozzie irányítása alá vonják őket. A C4-et fel tudja használni arra, hogy a kör végjátékában a könnyen kialakuló káoszban megakadályozza a plantelést, valamint eszközével teljesen elvághatja a drónokat is a lerakókról.

 

Oryx

Gridlock, Oryx, and Fuze receive slight Buffs in new Test Server update -  GameRiv

Lehet, hogy Oryx csak egy két sebességgel rendelkező operátor, de arra született, hogy roamer legyen. Képessége a Remah Dash, aminek köszönhetően szinte mindenen átfut és áttör. A falakat is áttöri, ha keresztül fut rajtuk, valamint fel tud ugrálni a hatcheken, ami ugyancsak egy hasznos képesség a több szintes pályákon, mint például Coastline vagy Consulate. 

Melusi

Rainbow Six Siege: 10 Tips For Using New Defending Operator Melusi | Game  Live Story

Visszatértünk a leggyorsabb operátorokhoz! Melusi szintén remek választás lehet, ha nem szeretnél a lerakón ücsörögni. A felszerelése elég erős, az MP5 tökéletesen illik hozzá és a két impact gránát mindig jól jön. A képessége a Banshee Sonic Defense, ami extrém módon lelassítja azt a támadót, aki közel kerül a szerkezethez. Körbe tudja csapdázni a lerakókat, aztán pedig elmenni hátba támadni az ellenfelet anélkül, hogy kihasználatlan maradna a képessége. 

Aruni

Rainbow Six Siege reveals Aruni and her gadget | PCGamesN

Pont mint Melusi esetében, Aruni is hasonló módon működik, lerakja eszközeit a lerakókon aztán nekivág a pályának és egyedül kutatja fel az ellenséget. A mechanikus karjával könnyedén tud új útvonalakat nyitni a pályákon, a gadgetje pedig a Surya Gate, amit ajtókra és hatchekre tud felrakni, melyeken a Surya Gate élesítése után már nem lehet gránátokat átdobni.

Thorn

Rainbow Six Siege: High Calibre teaser reveals Thorn and her gadget |  PCGamesNThorn egy igazán halálos operátor, bármely meccsen súlyos csapásokat mérhet az ellenfél csapatára. A gadgetje a Razorbloom shell, ebből egyszerre hármat hordhat magánál. Halálos csapdák ezek, melyeket bárhol el tud szórni a pályákon, az ellenfelek pedig mindenáron el akarják kerülni, hiszen ha aktiválódik a csapda, felrobban és pengéket lő szanaszét, ami könnyedén kiszedhet egy ellenfélt az adott körből.

Hogyan legyek jobb roamer?

Egy roamernek nagyon fontos, hogy legyen önuralma, a türelem mindennek a kulcsa. Mindenekelőtt meg kell értened a támadókat és nagyjából felmérni a lehetséges lépéseiket. Minél tovább maradj életben és ne vállalj buta, vad peekeket. Néha az a legjobb döntés, ha meghúzod magad, lehet hogy néhány másodperc múlva tökéletes csapdát állíthatsz ellenfeleidnek. Mint mindig, a kommunikáció itt is nagyon fontos, érdemes odafigyelni arra, hogy a lerakókon játszó társaid milyen információkat szolgáltatnak, hiszen nekik kell figyelniük a kamerákat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!