Az Abu-dzabi nagydíjra hangolódva – így néz ki egy kör az F1 22-n Charles Leclerc-rel

Az Abu-dzabi nagydíjra hangolódva – így néz ki egy kör az F1 22-n Charles Leclerc-rel

A hétvégén az Egyesült Arab Emírségekben ér véget az F1-es szezon. Ezzel együtt Sebastian Vettel pályafutásának lezárása is elérkezett.

Az idei szezonzáróhoz érve már mindkét bajnokság Max Verstappen és a Red Bull zsebében van. Ennek ellenére vannak még tétek, hiszen Sergio Pérez és Charles Leclerc – a mai hot lap videó sztárja – is 290 ponton állnak az egyéni bajnokság második helyéért folyó küzdelemben. A Red Bullok már mindent bizonyítottak idén, amit csak lehetséges. De a verseny ettől még nem áll le, hiszen Brazíliában nagyot lépett előre a Mercedes George Russell életének első futamgyőzelmével. Valamint a magát lassan fél éve kereső Ferrari szintén szeretné valamilyen pozitív emlékkel zárni az idényt. A konstruktőri bajnokság második helye e két csapat között szintén most dőlhet el.

Az 5,28 kilométer hosszúságú Yas Marina Circuit felújított változatát tavaly ilyenkor láthattuk először, amikor Verstappen és Hamilton parázs csatájának adott otthont. A legfontosabb változások akkor a pálya két lassabb szakaszát érintették. Az új ötös és kilences számú kanyarok két sikánt váltottak le, előbbi hajtű, utóbbi egy nagyobb ívű visszafordító lett. Az átalakítás következtében a legjobb előzési lehetőségeket is ez a két kanyar nyújtja. Az összesen tizenhat kanyarból álló pálya többi része maradt a régiben, így továbbra is két DRS-zóna van, azonban a pálya jelentősen gyorsult, így már átlagosan 220,80 km/h-val közlekedhetnek rajta az F1-es gépek.

KORÁBBI GYORS KÖRÖK

Spanyol nagydíj Alonsoval
Miami nagydíj Leclerc-rel
Brit nagydíj Norrisszal
Osztrák nagydíj Gaslyval
Francia nagydíj Oconnal
Magyar nagydíj Albonnal
Amerikai nagydíj Ricciardóval

F1 Esports Series

Borítókép: EA/Codemasters
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!