Az EG-t meghívták Dallasba, de a címvédőket nem

Az EG-t meghívták Dallasba, de a címvédőket nem

A Cloud9-nak a selejtezőkről kell bejutnia, ha játszani akarnak a legutolsó bajnoki címük helyszínén.

Az ESL Pro Tour dokumentumaiból már jó ideje tudni lehetett, hogy idén is visszatér az IEM Dallas. A tavalyi eseményt vízumproblémák miatt több csapat is kihagyta. Ráadásul rögtön a Major után volt, így nem volt valami erős formában a mezőny azon része sem, amelyik megjelent. De ennek ellenére kaptunk pár jó meccset akkor, a FaZe és a Cloud9 rivalizálására érdemes visszaemlékezni például. Idén pedig talán helyreáll a rend és a világ legjobbjai is elutaznak a tornára – egy-két kivételtől eltekintve.

Csapatok

Az ESL hat partnercsapatát hívta meg, azaz a Heroicot, a Liquidet, a G2-t, a FURIAt, az ENCE-et és a Complexityt. Hozzájuk csatlakozik még további négy az ESL saját ranglistája alapján, ők az Outsiders, a FaZe, a MOUZ és egy egyelőre ismeretlen csapat – alighanem a NAVI vagy a Vitality lesz a befutó. Az utolsó meghívás csak úgy, mint az IEM Rio esetében is, „helyi hősöknél” kötött ki. Ennek a plusz helynek az a célja, hogy minél több csapat játszhasson az esemény régiójából. Azonban a szervezők választása arra az EG-re esett, akiken hetek óta röhög a teljes Counter-Strike világ, miközben vannak jobb és kedveltebb csapatok is az ESL saját ranglistája alapján Észak-Amerikában.

Az ESL-nél igazán bepróbálkozhattak volna azzal, hogy meghívják a Cloud9-t helyi hősként. Mivel ők nem Louvre-partnerek, direkt meghívást másképp nem kaphattak volna. Igaz, orosz és kazah játékosok szerepelnek a csapatban, de tavaly az amerikai közönséget ez egyáltalán nem zavarta, amikor végre hoztak egy trófeát a C9-nak – akik a Boston Major óta nem nyertek semmit. Többen spekuláltak arról, hogy ők utasították el a meghívást, mint a G2 is tette az IEM Rio esetében, de erről szó sincs, indulni fognak a zárt selejtezőkön. Ha már szóba kerültek a selejtezők, két európai, egy észak- és egy dél-amerikai, valamint egy ázsiai csapat juthat ki ilyen úton Dallasba.

Lebonyolítás

A formátum az IEM-eken már jól megszokott lesz, azaz május 29-én két nyolcfős csoporttal indul a verseny, ahonnan három-három felállás juthat be a rájátszásba. Erre június 2-4. között kerül sor a Kay Bailey Hutchinson Convention Centerben – ahol tavaly is volt – két negyeddöntő, két elődöntő és egy döntő formájában. 

ESL Pro League KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League szerdán FACEIT pont dropok kíséretében tér vissza a B csoporttal. Kövessétek élőben, magyar nyelven az Esport1TV Twitch oldalán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

Március 01. – szerda
16:00 - Heroic vs Movistar Riders
19:30 - SAW vs MOUZ

Március 02. – csütörtök
12:30-tól késő estig felső ági meccsek

Március 03. – péntek
16:00-tól késő estig alsó ági meccsek

Március 04. – szombat
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Március 05. – vasárnap
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Elindult az Esport1 Cliprace! Mutassátok meg a legjobb megmozdulásaitokat, a legkiforrottabb taktikáitokat, a legszebb lövéseiteket vagy éppen a leghihetetlenebb meneküléseiteket és zsebeljétek be az értékes nyeremények egyikét!

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!