Dr Disrespect sorsára juthat MrBeast transznemű barátja?

Dr Disrespect sorsára juthat MrBeast transznemű barátja?

Dr Disrespect után Ava Kris Tyson, MrBeast csapatának tagja, a youtuber közeli barátja is pedofilbotrányba keveredett.

Az elmúlt hetekben a pedofilbotrányba keveredett Dr Disrespecttől volt hangos a nemzetközi gamer sajtó. Minden egy egykori Twitch-alkalmazott posztjával indult, miszerint a streamer a Twitch direkt üzenetküldő megoldásán keresztül csevegett egy kiskorúval illetlen dolgokról. A doki azóta bevallotta, hogy valóban voltak ilyen üzenetváltások, de sajtóhírek szerint súlyosabb volt a helyzet, mint ahogyan azt ő beállította. Azóta a saját stúdiója, a Midnight Society, a 2K Games, valamint a Hi-Rez Studios is megszakított vele minden kapcsolatot, a streamer kollégái pedig szintén elhatárolódtak tőle.

Most azonban újabb nagyformátumú közösségi média sztár körül fortyog egy botrány. Ugyanis a MrBeast nevű csatornával a világ legnagyobb youtuberévé váló Jimmy Donaldson munkatársát és közeli barátját, a 2023-as nemváltása óta Ava Kris Tysonként ismert Chris Tysont azzal vádolják, hogy egy annak idején 13 éves rajongójával furcsa kapcsolatot alakított ki, egy „CP művésztől” pedig kiskorúakat szexualizáló rajzokat kért.

Az Insider Gaming szedte össze mindazt, amit eddig tudni lehet a történtekről. A lap szerint először olyan klipek és videók jelentek meg Ava Kris Tysonról, amelyben egy fiatal rajongójával a határokat túllépő módon kommunikált. A Lava néven ismert, ma már 20 éves rajongóval egészen addigra nyúl vissza Tyson kapcsolata, mikor még 13 éves volt: ekkor egy verseny nyerteseként ismerte meg őt MrBeast barátja, később közösen indítottak egy Discord-szervert is. A felszínre került bizonyítékok alapján a beszélgetéseik gyakran olyan vicceket tartalmaztak Tysontól, amilyeneket egy kiskorúval nem szabadott volna elsütnie. Azonban a botrány indulását követően maga Lava vette a védelmébe Tysont Twitteren, azt állítva, hogy a pedofília vádat megfogalmazó videók „hatalmas hazugságok, kifacsarják az igazságot”, hogy a poénokon túl nem történt köztük semmi.

Ezeket olvastad már?

Hamarosan KEEMSTAR is beszállt a buliba, azt állítva, hogy MrBeast összekötötte őt Lavával, így nem csak azt tudta megerősíteni, hogy az imént említett posztja valóban az ő keze műve, hanem azt is, hogy Tyson nem használta ki őt, nem történt pedofil cselekedett a kettejük között. Sokan azt feltételezték, hogy Tyson és Lava kettesben találkozgattak, amikor utóbbi még kiskorú volt, és ekkor pedig Tyson visszaélt a helyzettel. De ezt is megcáfolták, állítólag csak Lava szüleinek a társaságában történt látogatás. Mondjuk Dr Disrespect esetében már az üzenetek puszta léte elég volt ahhoz, hogy a karrierje véget érjen, Tyson esete pedig nem áll meg ennyiben.

Menet közben ugyanis kiderült, hogy Tyson több ízben interaktált egy Shadman nevű művésszel, aki arról ismert, hogy fiatal karaktereket rajzol túlszexualizálva. Az egyik poszt alatt pedig úgy fest, mint Tyson könyörögne a művésznek azért, hogy „rajzoljon neki egy 10 éves anime lányt.” Ezután KEEMSTAR is megerősítette, hogy Tyson támogatta a „CP művészt”, aki nem mellesleg a DramaAlert tulajának 8 éves lányáról is csinált annak idején túlszexualizált rajzokat.

Ahogyan dagadt a botrány, úgy MrBeast csapatának egy régi tagja, Jake Franklin is előállt. Ő annyit fűzött a dologhoz, hogy „Jimmy tudta”. Azon felül, hogy ez klasszikus példája lehetne a nesze semmi, fogd meg jólnak, annyiból érdekes lehet, hogy akár arra is utalhat itt Franklin, hogy több van ebben a sztoriban, mint amit eddig láttunk. Bár sokkal valószínűbb, hogy Tyson és Lava kapcsolatára gondolt, mintsem a pedofil rajzokra. Szóval a helyes kérdés ezt olvasva az lenne, hogy „mit tudott Jimmy pontosan?” De amíg a youtuber maga nem áll elő valamilyen magyarázattal, nem vet rá jó fényt ez a tömör poszt.

Ava Kris Tyson a botrány hatására privátra állította Twitter-fiókját, több posztját törölte. Nem tudni, hogy a vádakra hogyan reagál majd, ha egyáltalán, ahogyan azt sem, hogy milyen következménye lesz a történteknek akár rá, akár MrBeastre nézve.

Kövess Minket!



Gamer szótár