„Sok mindenről kell beszélnünk” – Mondja a visszatérésre készülő Dr Disrespect

„Sok mindenről kell beszélnünk” – Mondja a visszatérésre készülő Dr Disrespect

Dr Disrespect a pedofil botránya ellenére még mindig kitartó nézőinek belengette a visszatérését, amire valójában már hetek óta készül. Eddig azonban soha egyszer nem ment el a témában.

Az elmúlt hónapokban számtalanszor foglalkoztunk a pedofilbotrányba keveredett Dr Disrespecttel. Minden egy egykori Twitch-alkalmazott posztjával indult, miszerint a streamer a Twitch direkt üzenetküldő megoldásán keresztül csevegett egy kiskorúval illetlen dolgokról. A doki azóta bevallotta, hogy valóban voltak ilyen üzenetváltások, de sajtóhírek szerint súlyosabb volt a helyzet, mint ahogyan azt ő beállította. Azóta a saját stúdiója, a Midnight Society, valamint a Rogue Companyt készítő Hi-Rez Studios és a 2K Games is megszakított vele minden kapcsolatot, a streamer kollégái pedig szintén elhatárolódtak tőle.

A botránya után hosszabb nyaralásra induló streamer azonban folyamatosan a visszatérését pedzegeti, hiába köpte ki őt a videójáték-ipar magából. Először a twitteres borítóképét cserélte le egy, az eredeti Twitch banjára utaló kriptikus képre. Majd július 31-én közzétett egy olyan képet, ahol egy sakktábla előtt ül, de csak előtte vannak sakkbábúk, a kamera (és így a szemlélő) felől dámakorongokat láthattunk, ezzel arra utalva, hogy ő egy másik, nehezebb játékot játszik mindenkinél.

Mivel az utóbbi posztja alá kommentelni is lehetett, többen a pedofil vádakból kiindulva kezdték kritizálni őt, ezek némelyikére pedig hasonlóan agresszív válaszokat adott. Mindebből azért már látszott, hogy ha a nyaralás előtt belengetett visszatérésére tényleg sor kerül, akkor az nem a megbánásról, a történtek helyrehozásának kísérletéről fog szólni (már ha ez még lehetséges ennyi év után). Aztán tegnap jött a júniusi botrány utáni első rendes tweet a dokitól, amiben már konkrétan a visszatérésről nyilatkozott, no meg arról, hogy lesz mit átbeszélni is:

„Most még túl jó a vakáció. De hamarosan visszatérünk bajnokok. Sok mindenről kell beszélnünk. Yayaya yayaya yayaya”

Ezúttal a kommentekre nem válaszolt, így nehéz kivetni valót találni a Dr Disrespect mellett kitartó nézőknek címzett üzenetben. Azonban alig kell egy kicsit görgetni, hogy felfedezzük, a poszt közzétételével egy időben eltűnt a streamer júniusi vallomása a posztjai közül. Remek kérdés, hogy az internetet már többször bejáró, számtalan helyen idézett szöveget tartalmazó poszt törlésével mit szeretett volna elérni a streamer. De ha úgy dönt, tényleg visszatér, akkor remélhetőleg ez is kiderül majd, mert jelenleg kifejezetten úgy fest a dolog, mintha csak simán ignorálni szeretné a múltját, és vele együtt annak a bizonyítékát is, hogy már bevallotta tettét, nincs mit magyarázni rajta.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár