Tudtad, hogy a World of Warcraft még Guinness-rekordot is tart?

Tudtad, hogy a World of Warcraft még Guinness-rekordot is tart?

Ha valakiben kétségek merülnének fel aziránt, hogy melyik a legjobb MMO... a Guinness Rekrodok Könyve válaszol.

Furcsamód a Guinness Rekordok Könyve tele van olyan rekordokkal, amik így vagy úgy, de az idén 20 éves World of Warcrafthoz köthetőek. Ezek többségében persze a WoW csak egy mellékszereplő és olyasmikről van szó, mint a leghosszabb maraton WoW-val vagy az első játékos, aki összegyűjtötte a WoW minden achievementjét. Az igazán nagy erő viszont az, amit a WoW bár a játékosok segítségével ért el, de a teljes kategóriáját uralja vele.

A World of Warcraft legértékesebb rekordja ugyanis az, amivel az MMO-piacot uralja. Nyilván ízlések és pofonok, lehet arról vitatkozni, hogy kinek melyik a kedvenc MMO-ja, de egy biztos, a World of Warcraft elért egy olyan rekordot, amire egyik másik MMO sem volt képes.

Ez pedig nem más, mint a legjobban fogyó MMO-játék a piacon. Ezt pedig tavaly, egy évvel a 2022-es Dragonflight megjelenése után érte el a játék. A hivatalos számok szerint 2023. november 22-vel bezárólag 40,6 millió példányban kelt el a WoW, ezt pedig egyetlen másik MMO-játék sem tudta utána csinálni.

Az új kiegészítő, a The War Within épp ma jelent meg. Kíváncsian várjuk, hogy az mekkora eladásokat produkál majd és, hogy a Blizzard vajon frissíti-e a rekordját a Worldsoul Saga első felvonásának eladásaival.

Kövess Minket!



Gamer szótár