A várakozásokon alul teljesít az XDefiant, de nem csak ezért bukdácsol az Ubisoft

A várakozásokon alul teljesít az XDefiant, de nem csak ezért bukdácsol az Ubisoft

Az Ubisoft lövöldözős játékának vergődése a radar alatt szállt a két zászlóshajójukkal kapcsolatos rossz hírek miatt, pedig nem mehetünk el emellett sem.

Pár hete írtunk arról, hogy az Ubisoft San Francisco kis túlzással már fizet is érte, csak valaki lépjen be az XDefiantba – ebből is látszik, hogy nem teljesít valami fényesen a legújabb lövöldözős móka. De nem ez az egyetlen cím a francia kiadótól idén, amivel meggyűlik a részvényesek baja: a Star Wars Outlaws sem muzsikál szépen az eladások terén, az Assassin's Creed Shadowst pedig inkább eltolták 2025-re, hátha addigra sikerül kihozni belőle a maximumot.

A következő AC elhalasztása és az elmúlt hetek fejleményei miatt az Ubisoft kénytelen volt egy előadást tartani a részvényeseknek arról a múlt héten, hogy éppen mi is zajlik a cégnél. Ebben pedig Yves Guillemot végre az XDefianttal kapcsolatos hírekre is reagált, igaz, a mondandója e kapcsán valamelyest a radar alatt szállt a két zászlóshajó miatt. Pedig érdekes beismerés jött Guillemot-tól, amikor a cég CEO-ját a BNP Paribastól Nicholas Langlet kérdezte a 30%-kal megvágott negyedéves elvárásokról.

NL: „Tehát a második negyedéves elvárások a Star Wars Outlaws miatt vannak vagy valami más is alulteljesít a portfólióban?”

YG: „Többnyire a Star Wars Outlaws vártnál gyengébb eladásait tükrözik. Az XDefiant sem a várakozások szerint teljesít, erről majd október végén mondunk több részletet. De kisebb a hatása, kevesebb elvárás volt az XDefianttal.”

Ehhez képest – ahogyan az Insider Gaming is írja – az előző negyedév végén még arról beszélt Guillemot, hogy remek startot vett az XDefiant. Tehát elég gyorsan rosszra fordult a szerencséjük, ha már a CEO is szükségesnek érezte, hogy az Outlaws mellé emelje a pénzügyi teljesítmény kapcsán ezt a játékot, hiába nem ez az egyetlen problémájuk most. De mivel válaszokat csak október végére ígért, továbbra sem egyértelmű, hogy milyen tervei vannak a cégnek a játékkal, ami miatt a mindig megbízható Tom Henderson riportja alapján állítólag már ultimátumot kaptak a fejlesztők az Ubisofttól.

Egyébként a hírek szerint igen toxikus környezetben készült el az XDefiant, mire tavasszal számtalan csúszás után eljutott odáig, hogy végre kiadják. A rajtja legalább hatalmas siker volt: egy hét alatt több mint 10 millió érdeklődő próbálta ki a PC-n, Xboxon és PlayStationön egyaránt elérhető alkotást. Igen ám, de már az első szezon is hozott némi csalódást, azóta pedig mélyrepülésben van a játékosbázis.

Borítókép: Ubisoft San Francisco

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár