Átrajzolták Európa térképét az átigazolási szezonban

Átrajzolták Európa térképét az átigazolási szezonban

Az észak-amerikai forgatások összegzése után most az öreg kontinensen a sor!

A nyári szünet alatt, mely alatt a krakkói Majort követő 4 hetet értjük, temérdek változásnak lehettünk szemtanúi az európai profi CS:GO-ban is, hiszen eddig soha nem látott méreteket öntött a forgatási láz, szinte mindenki cserélt. Nézzük is, hogy milyen változások történtek és ez hogyan hat az erőviszonyokra!

North

Az egész a dán szervezettel indult, akik a Major döntő után két nappal padra ültették Magisket. Ezután hosszadalmas kálvária és milliónyi bizonyíték sem volt elég arra, hogy simán bejelentse a szervezet valdet, aki 100%, hogy átveszi Magisk helyét. Egészen mostanáig kellett várni a hivatalos bejelentésre, de már egy ideje nyílt titokként, vagy inkább tényként kezelte a szcéna. Jó kérdés, hogy mennyire segíti majd a csapatot a csere, de Magisk nagyon visszaesett az utóbbi egy évben, talán ez volt a legjobb döntés, ha előre akarnak lépni a jövőben és címeket akarnak nyerni.

Végre valahára bejelentette a North Valdet!

A North felesleges titkolózása véget ért!

Na'Vi

Talán a legnagyobb figyelmet a Na'Vi ötöse kapta az átigazolási szezon alatt. Ennek nemes egyszerűséggel az volt az oka, hogy a szenvedő CIS gárda folyamatosan pletykákat próbált megerősíteni burkoltan, hogy még jobban összezavarják a rajongókat. GuardiaN és seized kispadra ültetése után szó volt szinte minden CIS játékos érkezéséről ANGE1-től electronic-ig, de végül csak Zeus érkezet, míg seizedet újra az aktív játékosok közé emelték. Tehát egy év alatt sikerült összehozniuk egy s1mple-GuardiaN cserét, amiről a jövőben kiderül, hogy mennyire lesz jó hatással a csapatra, de papíron ezzel a lépéssel erősítettek a csapaton.

BRÉKING: Zeus visszatért a Na'Vi-ba!

dan1 | 17/08/09 20:58 S1mple tweetje igaz volt, valóban Danylo "Mikhaylo " Zeus" Teslenko csatlakozott a csapathoz. Mellette visszajött a padoztatott Denis " seized" Kostin is, így újra teljes a Na`Vi felállása. A két régi-új szerzemény mellett a Natus Vincere az edzői poszton is erősített, ahova a friss Major győztes Kane" Blagin érkezett Andrey " Andi" Prokhorov helyére.

mousesports

NiKo távozásával papíron gyengült a csapat már februárban, ám ropz igazolásával és oskar visszatérésével egész szépen magukhoz tértek és olyan magasságokba jutottak, mint azelőtt soha, hála a csapatmunkának. Egészen ígéretes volt a Major környékén a csapat és a mezőny alapján elvárható szereplést ismét összehozták, ám úgy tűnik, ez sem elég a jövőt nézve. Éppen ezért denis és loWel távozott a csapattól, hogy helyet adjanak két játékosnak. A pozíciót illetően elég sokat pletykáltak itt is, de végül a HR-es STYKO és a PENTA-s suNny lett a befutó. Két igen fiatal és fragerős játékos érkezett ezáltal, akik egyértelműen előrelépésnek számítanak az ex-játékosokhoz képest, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A nevek alapján könnyen a következő félév meglepetései lehetnek, oda kell rájuk figyelni a versenyeken.

Mégis STYKO érkezhet a mousesportshoz

DeadFox csapattársa mégis a mouzba mehet, miután a mixwell üzlet elbukott.

FaZe

Már eddig is a tiszta skillről szólt a FaZe-nél a csapatépítési koncepció, ebben a szezonban pedig ismét ezt az elképzelést erősítették a blockbusterbe illő igazolásokkal. Elsőként a csapat leginkább inkonzisztens játékosát, allut cserélték le egy kissé kockázatosabb vállalkozás keretében GuardiaNre. Miért kockázatos? Mert 2016 eleje óta nem láttunk tőle szinte semmit. Először egy sérülés, majd a motiváció hiánya rontotta le a teljesítményét a Na'Vi-ban. Vele kapcsolatban az a legnagyobb kérdés innentől, hogy ezeken túl tud-e lépni és visszatér-e a régi formába vagy marad a mostani, allunál is gyengébb átlagforma?

Hivatalos: GuardiaN a FaZe játékosa!

Ma este jelentette be a FaZe és a NaVi, hogy GuardiaN elhagyja korábbi csapatát és az amerikai központú FaZe-hez igazol!

A másik nagy igazolás az amerikai szervezetnél olofmeister, aki a szintén jobb napokat is megélt kio helyére érkezett a héten. Ha csak a képességeket nézzük, akkor ez egy jó csere volt, de itt is fennáll az a probléma, hogy olof 2015 legjobb játékosa volt, azóta pedig csak egyre jobban esik vissza. A környezetváltás volt számára a legjobb döntés, ez egyértelmű: a fnatic-ban már mindent kihozott magából, amit csak lehetett. Egy új csapat új kihívásokat hoz, ami talán jót tesz neki. Viszont az, hogy miért jobb kionál olof, egy relatíve egyszerű kérdés. Azért, mert nem hibázik. Kio nem egyszer követett el olyan hibákat, amin körök mentek el és Karrigan ezt vagy nem tudta, vagy nem is akarta orvosolni a csapat struktúrájában. Ezzel szemben olof lehet, hogy már nem a világ legjobb játékosa, de hogy nála okosabb és hatékonyabb játékos kevés van, az nem vitás. A FaZe-nek szüksége van arra a konzisztens és hibátlan játékra, amit ő egyénileg tud hozni és ezzel a lépéssel csak feljebb juthatnak.

Hivatalos: Olofmeister a FaZe-ben folytatja!

Pár napja még csak pletykaként emlegettük, de már a hivatalos bejelentés is megtörtént.

Fnatic

Az év elején újra összeálltak, hogy felemás eredmények és egy Major után ismét külön folytassák. Olof és dennis is továbbállt az elmúlt időszak hosszú pletykasorozata után, mely teljes egészében igaznak bizonyult. Olof a FaZe-ben, dennis a GODSENT-ben folytatja, utóbbi csapatból visszahozták Lekr0-t és a fnatic Academy-ből jött golden. Előbbi igazolás talán nem is szorul magyarázatra: egy kipróbált, nagyon tehetséges játékos. Golden már érdekesebb, a 23 éves srác, aki eddig komoly csapatban nem játszott, irányító lesz a fnatic-ban. Jó dolog, hogy érkezik egy dedikált IGL, aki skillben pronax felett helyezkedik el, mert papíron ez jó hatással lehet a többi játékosra, de nehéz elképzelni, hogy Major győztes, egoista játékosok egy tapasztalatlan IGL-re fognak hallgatni a nehéz meccseken is. Erre egyszerűen nincs garancia, de az első komolyabb megmérettetésen kiderül, hogy így van-e vagy sem.

Újabb csere a GODSENT és a fnatic között!

Olof után újabb játékos távozott a csapattól, megismétlődik a tavalyi svéd forgatás!

GODSENT

A fnatic-os változások a svéd C csapatot is nagyban befolyásolták, hiszen dennis-t sikerült behozni Lekr0 távozásával a felállásba. Dennis-nek ez ugyanazért lesz jó, mint olofnak a FaZe: új környezet, új kihívások. Viszont a GODSENT számára ez nem egy akkora fejlődés, mint az olof csere, ugyanis hosszútávon Lekr0 jobb játékos lesz a jövőben, mint Dennis valaha volt. Neki már nincs feljebb és eddig sem tudott nagy dolgokat elérni, hiszen a fnatic-ban pronax leváltása után nem nyertek Majort. Ugyanez igaz a mostani beugróra, pyth-re, aki az eddigi IGL helyére érkezett. Neki talán még van ideje és lehetősége kibontakozni a jövőben, hiszen fiatal, de a NiP lehetett volna az igazi lehetőség számára, azt pedig elszalasztotta. Vannak pletykák, hogy hamarosan Freddieb érkezhet hozzájuk az Epsilonból, de őt még szeptember 2-ig biztosan nem tudják megszerezni, mert abban a Gfinity Elite Series-ben játszik, ahol koloRRR és FLEAV a Prophecy-vel.

Meglepő bejelentés a HR-től, bondik távozik!

A helyére két új játékos érkezik, próbaidőre!

HellRaisers

DeadFoxék sem maradtak ki a forgatási lázból. Az egész STYKO távozásával indult, akiről tudtuk, hogy nem marad a csapatban még akkor sem, ha nem kapja fel senki. Szerencsére ennél jobb lehetőséget kapott, hiszen a mouzban folytathatja. Ezután jött a meglepetés, hiszen ANGE1 mégsem ment a Na'Vi-ba és egyszer csak a semmiből leigazoltak két játékost, bondikot pedig kispadra ültették. Elég meglepő volt, hogy egy jordán és egy török játékost kaptak fel, ISSAA-t és woxic-ot leginkább az FPL-ből ismerhetjük, de a duó kockázatos vállalkozásnak minősül még most is, miután egy csomót láthattuk őket játszani mindenféle kvalifikációkon. Van bennük potenciál, de egyelőre csak woxic tűnik működőképes alternatívának közülük. Lehet, hogy visszahozzák bondikot heteken belül ISSAA helyére, lehet hogy nem, de az biztos, hogy ez a felállás még nem végleges és maga a csapat játéka is messze áll attól jelen pillanatban.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!