Ezek voltak a gaming világ legfontosabb hírei az elmúlt hétben

Ezek voltak a gaming világ legfontosabb hírei az elmúlt hétben

Február utolsó hetére is bőven jutott érdekes és izgalmas hír a világ játékosainak számára. 

Február utolsó hétvégéjéhez érkezve úgy gondoltuk, nem hagyunk titeket TL:DR olvasni való nélkül, ezért új cikksorozatot indítunk, melyben végigvesszük a gaming világ fontosabb híreit, hátha lemaradtatok volna valamiről. Kreatív nézeteltérések miatt egyelőre nem adtunk nevet a rovatnak, pedig az a hosszú távú siker érdekében mindenféleképpen fontos lenne, szóval ha van ötletetek, jelezzétek a cikk alatti komment szekcióban. Na de nem is húznám tovább az időtöket, vágjunk is bele az elmúlt hét legizgalmasabb gaming híreibe!

Filmes front

Hollywood nagy bajban van, ez nem vitás, köszönhetően a csökkenő jegyeladásoknak és az eredeti ötletek hiányának. A körülmények miatt a stúdiók a videójátékokhoz fordulnak inspirációért és nem telik úgy el hét, hogy ne hallanánk valamilyen készülő adaptációról. Február végén két fontos filmes téma is a látóterünkbe került, egyrészt  bejelentették a 2K Games őrületes öldöklésének, a Borderlands szériának a vászonra vitelét, másrészt a hányattatott sorsú, lassan 10 éve kreatív fázisban lévő Uncharted mozifilmről is olyan hírek érkeztek, hogy végre valahára megkezdik a forgatást, igaz továbbra is rendező nélkül. A mozit kerülni kívánóknak is jutott némi öröm, hiszen a Netflix Vaják sorozatának második évada már majdnem forog, ráadásul egy anime sorozatot is beterveztek az örökké morgós Vesemir főszereplésével.

Aktuális Early Access

A League of Legends tavaly ünnepelte tizedik születésnapját és ennek apropóját a Riot Games letarolta a játékpiacot azzal, hogy egy sor új játékot jelentett be a nagyközönség számára. A cég egyik legígéretesebb projektje az A névre hallgató shooter, ami az információk alapján a MOBA és FPS zsánereket ötvözi, utóbbi felé kiegyensúlyozva. A játékosok hatalmas elvárásokkal várják a Valorantra keresztelt projektet, melyből úgy tűnik, már ki is szivárgott egy karakter és annak képességei, ráadásul nemrég egy hírhedt profi CS:GO játékos is bejelentette, hogy kompetitív szinten felhagy a Valve FPS-ével, hogy kivárja a Riot új játékának megjelenését. Más vizekre evezve, a minap zárt bétában elindult az aréna shooterek új generációjának számító Diabotical, melyhez mi is kaptunk egy kulcsot, tapasztalatainkról pedig mindenféleképpen beszámolunk majd nektek a tesztidőszak végén.

Játékbörze

Az Epic Games Store megjelenése után új alapokra helyezte az online áruházak közti háborút, mivel rendszeres időközönként ingyen játékokkal kedveskednek a felhasználók számára. Habár ezt az agresszív stratégiát sokan élből elutasítják, azért valljuk be, az ingyen játék mindig jól jön, ezen a héten pedig a felfedezők örülhetnek, hiszen egy különleges világba juthatnak el az InnerSpace-ben. Az Epic mögött természetesen a Steam sem szeretne lemaradni és hatalmas meglepetésre ingyenessé vált a világ egyik legjobb MMORPG-je, a Black Desert Online, továbbá potom pénzért húzhatjuk be az eddig megjelent Doom játékokat is. Szerencsére az Ubisoft Store sem tétlenkedik, mivel a Division 2 ingyenesen játszható a hétvégén, ráadásul ha megtetszett, Március 3-ig 93%-os kedvezménnyel, pusztán 3 euróért megvásárolható a program, ki ne hagyjátok ezt a lehetőséget!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!