18 éves dán tehetség a tavalyi év 12. legjobb játékosa - HLTV Top 20

18 éves dán tehetség a tavalyi év 12. legjobb játékosa - HLTV Top 20

Stavn már 14 éves korábban is felkeltette a profik érdeklődését.

Azt már gyakorlatilag megszoktuk, hogy a dán CS:GO aranykorát éli. Évek óta a toppon van az Astralis, akik szinte minden lehetséges versenyt meg is nyertek már. Arra viszont kevesen számíthattunk, hogy 2020 főként egy másik dán alakulat körül forog majd.

Persze nem akarjuk mi elvenni az Astralis érdemeit, tavasszal még verhetetlen formában voltak, ahogy a tél kezdetén is a régi Astralist láttuk újra, az egymás elleni eredményeket nézve pedig 3-2-re vezetnek a Heroic-kal szemben. A nyári és őszi szezonban azonban leeresztettek kicsit.

Ezzel szemben a Heroic viszonylag stabil teljesítményt nyújtott egész évben, kezdve onnantól, hogy cadiaNék visszatértek a Heroichoz. Az év elején ugyanis rövid kitérőt tettek a FunPlus Phoenix-szel, de ez csak egyetlen egy meccset jelentett.
Áprilisban állt össze a mai is ismert Heroic, hogy aztán a másodosztályból néhány hónap alatt feljussanak a csúcsra. Április 27-én a HLTV 27. helyéről indultak, novemberben pedig a világlegjobbjai voltak. Tavalyi eredményeik közül az ESL One: Köln győzelem a legszebb, de elismerésre méltó az ESL Pro League 12. szezonjában elért 3. helyezésük is.

Egyik legkiemelkedőbb játékosuk Martin "stavn" Lund, aki már 14 éves korábban felhívta magára a profik figyelmét. Hamar ismert lett a dán CS:GO-n belül és 2016-ban már cadiaN is folyamatosan figyelte a fiatal dán fejlődését. Stavn ekkor a Fragsters csapatában játszott, ahol akkoriban nem csak Bubkzji volt ott, de stavn két testvére, dragoNfly és Lifedance is.

Bubzkji, torben, refrezh, dragoNfly, stavn és Lifedance a StarSeries & i-League 6. szezonjában, ahol a legjobb 8 között végeztek

A Heroichoz 2019. márciusában igazolt, megéltek több cserét és sok hullámvölgyet is megjártak, de a kitartó munka meghozta a gyümölcsét. A 18 éves stavn tavaly már a legjobbak közé lőtte magát és csapatát. 80.4-es átlagos körönkénti sebzéssel zárta 2020-at, csak a CT oldali statisztikákat követve a 11. legjobb védekező játékos volt és kimagaslóan erős volt a legnagyobb események rájátszásaiban.
Teljesítményüket kicsit beárnyékolj az, hogy HUNDEN a coach bug használata miatt nem erősítheti jelenleg a csapatot és nem is kerestek helyette új edzőt. HUNDEN eltiltása idén április végéig tart, addig nem lehet ott a csapat mögött online és offline sem.

2020 legjobb 20 játékosa a HLTV listáján:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!