A Magyar Rocket League Válogatott mesélt az Eb-n szerzett élményeikről

A Magyar Rocket League Válogatott mesélt az Eb-n szerzett élményeikről

Elárulták a játékosok, hogyan élték meg a bakui Európa-bajnokságot és hogy milyen tapasztalatokkal, milyen élményekkel tértek haza az azeri fővárosból.

2022. május 25-26. között került megrendezésre a 2022-es Esport Európa Bajnokság Rocket League-versenye, melyen a hazai színeket képviselve a Magyar E-sport Válogatott is részt vett. A csapatot Bartha "CokeHUN" Zoltán, Yem "richmond" Richárdvalamint Zubor "Gogi" Ádám alkotta. A csoportkörből való továbbjutást követően, a rájátszáson Szlovákiát is sikerült felülmúlniuk, azonban a svéd és a török nemzeti csapat megálljt parancsolt a mieinknek, így az 5-6. helyen ért véget a torna Magyarország számára.

Azerbajdzsánból hazaérkezve kérdeztük meg a játékosokat, hogyan élték meg a csoportkör, illetve a vigaszágas-kieséses rendszerű rájátszást, ők pedig készségesen álltak rendelkezésünkre.

Esport1: Gratulálunk az Európa-bajnokságon elért 5-6. helyetekhez! Milyen élményekkel gazdagodtatok a verseny során, hogy érzitek magatokat?

Richmond: Köszönjük szépen! Jó és rossz élményeket is szereztünk, de összegezve volt egy egész kellemes kirándulásunk. Csalódottak voltunk, de már túl vagyunk rajta.

Esport1: A csoportkörben két vereséget követően jött két szép győzelem Azerbajdzsán és Törökország ellen, a másnapi rájátszáson pedig a szlovákok ellen szintén sikerült a győzelem, és a későbbi ezüstérmes svéd csapat ellen is partiban tudtatok lenni. Hogyan és mennyit tudtatok készülni a meccsekre?

Richmond: Az első napon nem sok gyakorlási lehetőségünk volt. Óriási volt a dugó, nem sokkal azután, hogy megérkeztünk már jött is az első meccs. 2 vereség után rájöttünk, mi lehet a probléma és Azerbajdzsán ellen pont lendületet kaptunk, így Törökországot is megvertük. Szlovákia ellen hoztuk a kötelezőt, Törökország ellen visszavettünk, ők meg pont akkor kapcsoltak rá, így végül egy nagyon szoros mérkőzésen alulmaradtunk.

Esport1: A válogatottan túl más és más klubcsapatokból érkeztetek (richmond és Gogi az MTK Budapest, CokeHUN pedig a Future Esports csapatából), milyen volt így az összhang? Mennyire ismertétek egymás játékát?

Richmond: Egyáltalán nem, alapból barátok vagyunk a való életben, sokszor játszunk együtt és csapattársak is voltunk már, más-más csapatokban.

Esport1: A versenyt végül az 5-6. helyen zártátok, hogyan értékelitek a szereplést?

Richmond: Úgy éreztük, hogy kötelező lett volna legalább a legjobb 4-be bekerülni, de LAN-környezet, rossz nap, és sok egyéb... Sajnos így alakult...

A Magyar E-sport Válogatott játékosai, balról jobbra: richmond, CokeHUN, Gogi (kép forrása: Magyar E-sport Szövetség Facebook-oldala)

Esport1: Az Eb-t követően a hazai versenyen, a K&H MNEB-Hungarian Openen is mindannyian elszánnak tűntetek, végül pont egymás ellen vívtátok a döntőt. Hatással volt a versenyhez való hozzáállásra az európa-bajnoki szereplés, vagy nem igazán?

Richmond: Nekünk óriási motiváció volt, hogy pár magyar játékos nem igazán értett egyet azzal, hogy mi képviseltük Magyarországot az Eb-n. Bizonyítani akartunk, abból merítettünk erőt, hogy nem bíztak bennünk a magyar játékosok.

Esport1: Végezetül pedig: hogy tetszett maga az azeri főváros, Baku? Mennyit láttatok a városból, volt-e bármi (akár egyéb rendezvény, akár látványosság), amit meg tudtatok nézni?

Richmond: Kevés programlehetőséget találtunk a fővárosban. Hál'istennek a társaság jó volt, így minden nap kellemesen telt.

Büszkék lehetnek a válogatott szurkolói a csapatra. Derekasan helytálltak a srácok a bakui Eb-n és bízunk benne, hogy ez csak a kezdet. Bízzunk benne, hogy  a következő alkalommal még erősebben lépnek majd szerverre és még inkább előkelő helyezést érnek majd el a Magyar E-sport Válogatott színeiben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!