F1 Esports: Folytatódik Blakeley és Rasmussen csatája? Új kihívó van a láthatáron?

F1 Esports: Folytatódik Blakeley és Rasmussen csatája? Új kihívó van a láthatáron?

Ma este indul az F1 Esports Series szezonjának második fele, ami várhatóan Blakeley és Rasmussen, valamint a McLaren és a Red Bull csatájáról fog szólni. Ha csak bele nem szól valaki hátrébbról.

Mindössze 15 pont választja el a 2022-es F1 Esports Pro Championship éllovasait, Lucas Blakeleyt és Frede Rasmussent. Blakeley-t ezidáig háromszor intették le az első helyen, Rasmussen inkább a konzisztenciájával tűnt ki a Silverstone-i győzelmén túl. A konstruktőri bajnokságban Bari Boroumand és Marcel Kiefer szereplései voltak döntőek a szezon első felében. Bár az első két helyet a McLaren és a Red Bull foglalja el, a már veteránnak számító Kiefer mindössze 20 pontot szerzett hat forduló alatt, így a két csapat közti olló hatalmasra, 65 pontosra nőtt a 7. fordulóhoz érve.

Azonban nem szabad megfeledkezni azokról sem, akik az éllovasokat követik a bajnokságban. Boroumand futamot nyert idén, a 40 pontos hátránya a csapattársával szemben még bőven behozható. Ronhaar talán mindenidők legjobb újonc szezonját hozza idén a Haasnál, szintén futamgyőztes már és csak 7 ponttal van Boroumand mögött, így akár meglepetést is okozhat a végén. Jarno Opmeer, az elmúlt két szezon bajnoka, nehezen vette fel a fonalat idén, de a hibák ellenére látványosan fejlődik fordulóról fordulóra. A kérdés vele kapcsolatban, hogy beszállhat-e még az élen zajló harcokba vagy le kell mondania a triplázásról?

Ma este Monzában, csütörtökön Mexikóvárosban, pénteken Austinban láthatjuk száguldani a virtuális cirkuszt. Az egyéni bajnokság egészen messze van a végétől, Rasmussen még simán a javára fordíthatja azt. Ebben segíteni fog, hogy három nagyon eltérő pálya kerül terítékre a hétvégén. Persze mindegyiken fontos lesz megtalálni a ritmust, de van ahol ez könnyebb lesz és van, ahol nehezebb. Továbbá nagyon különböző mértékben tolerálják a hibákat, Monza szűk, Austin pedig az egyik legnyíltabb pálya a naptárban. Ami viszont közös mindegyikben, hogy az előzésekre sok és jó lehetőség van, így az időmérő csak egy rövid fejezete lesz a teljes történetnek ezúttal.

Magyar idő szerint az időmérők 16:30-kor, a futamok 20:30-kor indulnak

Ami pedig a magyarokat illeti, az ő bajnokságuk egyelőre igencsak felemás. Sipos Patrik ezidáig 4 pontot szerzett, összetettben a 15. ezzel a 30 fős mezőnyben (technikailag 27, mert nem mindenki indult futamon). Ezeket a pontokat még Silverstone-ban szerezte az Alpine versenyzője egy 8. hellyel. A másik öt futamon viszont átlagosan a 16. hely környékén futott be – a legjobb a 14., a legrosszabb a 18. hely volt. A csapattársai eddig ezen felül további 1 pontot tudtak elcsípni, ebből pedig az kezd kirajzolódni, hogy az Alpine idén csak a Williams pilótáival van versenyben az F1 Esports bajnokságában. Reméljük, a következő két fordulóban előrébb tudnak lépni, miután egyre többet gyakorolhatnak az idei játékkal.

Bereznay Dani jelenleg a bajnokság 26. helyén áll, csak a hosszabb kihagyás után visszatérő Manuel Biancolilla van mögötte. A több ízben is világbajnoki dobogós versenyző idén még nem tudott pontot szerezni. Ő maga is hangot adott már a frusztrációjának, hogy nincs meg a versenytempója, hiába megy jól a felkészülés. Az Alfa Romeo felváltva használja a pilótáit, ezért Bereznay nem indult minden futamon. Viszont amelyeken elindult, azokat alighanem igyekszik elfelejteni a bajnokság harmadik fordulójához érve, hiszen korai visszavonulások, utolsó helyeken egyedül körözgetések jellemezték az eddigi szezonját.

EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG

KONSTRUKTŐRI VILÁGBAJNOKSÁG

Borítókép: Formula 1
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!