HLTV Top 20: 4 évbe tellett, de ismét van brazil az élvonalban

HLTV Top 20: 4 évbe tellett, de ismét van brazil az élvonalban

Zsinórban harmadjára került a világ 20 legjobb játékosa közé kscerato.

Folytatódik a HLTV Top 20 leleplezése, a 9. helyet pedig az a kscerato csípte el, aki egészen az IEM Rio Major elődöntőjéig cipelte a FURIAt az ősszel. A brazil sztár rifler elképesztően magas színvonalon játszott 2022-ben, több nagy tornán is felülmúlta a világ legjobbjait. Stábunk tippjeinek csupán a felében szerepelt, ott is a top 10-en kívül, ami jól példázza, hogy közel sincs annyira magasan értékelve, mint megérdemelné.

Kscerato #9

Kscerato azért kerülhetett olyan erős nevek elé, mint Twistzz, blameF vagy stavn, mert az év legnagyobb versenyein képes volt túlnőni rajtuk egyénileg. Ráadásul akkor volt igazán elemében, ha a világ legjobb csapatai ellen kellett maga után húznia a társait. A FURIA igen felemás évet tudhat maga mögött, amit csak az IEM Rio Major tudott egy fokkal pozitívabbá tenni.

Kscerato néhány tornán páratlanul erősen teljesített. Rióban simán behúzhatta volna az MVP-címet Jame elől, ha a FURIA a döntőbe jut. A HLTV pedig a kivételesen értékes játékosok között emlegette őt a 2022-es IEM Katowice után, ahol már a csoportkörben kiestek! A top 20-as listán akár még előrébb is juthatott volna a legjobb brazil játékos. De mint stavn, úgy ő sem játszott eleget a versenyek késői szakaszaiban, összességében kevés játszott pályája van más jelöltekhez képest. Viszont, mint a számok is mutatják, ez a legkevésbé sem ksceratón múlott.

MERÉSZ TIPPEK

A HLTV szokásához híven megkérdezte a játékosokat, hogy 2023-ban szerintük melyik újonc fog marandót alkotni. Kscerato elsődleges jelöltje nqz volt, aki nemrég csatlakozott a 00Nationhöz egy AWP-s cserebere keretein belül. De rajta kívül említés szintjén bedobott még pár nevet a köztudatba, így a FURIA Academy játékosát, decentyt, valamint a paiN növendékeit, xurebát és happot. Továbbá a már slágernek számító headtr1cket is felhozta, aki szerinte „őrületes lesz a NIP-ben, ha megszerezték”.

A HLTV TOP 20 EDDIG

20. Jame
19. yuurih
18. Spinx
17. frozen
16. b1t

15. YEKINDAR
14. huNter-
13. rain
12. blameF
11. Twistzz
10. stavn
9. kscerato

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!