HIhetetlen, tovább csúszik a The Lord of the Rings: Gollum is

HIhetetlen, tovább csúszik a The Lord of the Rings: Gollum is

Eredetileg 2021-ben kellett volna megjelennie, ehhez képest 2023-ban még mindig a halasztásáról beszélgetünk.

Egy újabb hányattatott sorsú játék. Az utóbbi időben rengeteg olyan címmel találkozunk, amelyik egész egyszerűen nem akar megjelenni. Elég csak a The Day Before-ra, a Skull and Bonesra vagy a Dead Island 2-re gondolni például. Ebbe a sorba tökéletesen beleillik a The Lord of the Rings: Gollum is, amely nagy kihívást állított a Daedalic Entertainment fejlesztői elé. Hiába láthattunk már játékmenet videót is, a 2019-ben leleplezett programnak eredetileg 2021-re tervezték a megjelenését, amely folyamatosan csúszott, először szeptemberre, majd 2023-ra tűzték ki a megjelenési dátumot. Hivatalosan nem jelentettek be újabb halasztást, de bizonyítékok vannak arra, hogy ez történt.

Ugyanis a társkiadó Nacon a héten egy pénzügyi jelentésben megerősítette a késleltetett játék új megjelenési ablakát, amely 2023 áprilisa és szeptembere között van. Ez azt jelenti, hogy a játék, amelyet a Daedalic Entertainment fejleszt és társkiadóval közösen jelentet meg, nem jelenik meg április előtt, és sokkal később érkezhet, bár legalább még az év folyamán.

PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re jelent volna meg első körben, majd ezt követte volna néhány hónappal később a Switch-verzió. A csúszással egyébként a történetközpontú akció-RPG elszalasztotta annak lehetőségét, hogy meglovagolja a Gyűrűk Ura-sorozat körüli hype-ot. A hatalom gyűrűi már lecsengett, The Lord of the Rings-játékot pedig sosem könnyű készíteni, jó pár próbálkozás belebukott már. Korábban egyébként így nyilatkoztak róla a fejlesztők:

„Az elmúlt évek során a csapat keményen dolgozott azon, hogy megossza víziónkat egy figyelemre méltó történetről, amely egy lélegzetelállító világban játszódik, tele mágiával és csodával. Elkötelezettek vagyunk, hogy megfeleljünk a közösségünk elvárásainak, és feltárjuk Gollam el nem mesélt történetét oly módon, amely tiszteleg J.R.R. Tolkien elképzelései előtt. A Daedalic és a NACON hálásak a szenvedélyes közösségért, és örömmel osztjuk meg velük hamarosan ezt az egyedülálló kalandot. Ennek ellenére, hogy a lehető legjobb élményt nyújtásuk nektek, úgy döntöttünk, hogy eltoljuk a The Lord of the Rings: Gollum megjelenését néhány hónappal. A közeljövőben tájékoztatunk majd titeket a részletekről.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!