LoL: Két hős tartotta rettegésben a szurdokot az LEC nyitó hétvégéjén

LoL: Két hős tartotta rettegésben a szurdokot az LEC nyitó hétvégéjén

A világbajnokságon Yuumitól tartottak a leginkább, ez most sem változott. Mégsem nem ő bukkant fel az összes meccsen!

Vége a hosszú várakozásnak, az LEC elrajtolt szombaton, ahol láthattunk nagy meneteléseket (G2), és kínkeserves szenvedéseket (Astralis). Bár a nézettség még nem az igazi, remélhetőleg a következő hetekben javul, amikor a technikai problémák megoldódnak, a rajongók pedig hozzászoknak a megváltozott menetrendhez és új formátumhoz. 

Az első hét természetesen a 13.1-es patchen futott, és rögtön kezdett kirajzolódni, hogy mely hősök felbukkanására számíthatunk sokszor. Persze voltak érdekességek, mint a Jayce vagy a Zac mid például, de egyértelmű tendenciákat is láthattunk. Például a világbajnokság sztárja, Yuumi most is népszerű, a 15 meccsen két választás és 12 tiltás a mérlege, ez 93%-os részvételt jelent. A banjainak mennyisége egyébként holtversenyben első. Ám sem Rhuckz (a G2 ellen vasárnap), sem Doss (a MAD Lions ellen szombaton) nem tudta győzelemre váltani a lehetőséget. Maokai szintén 14-szer bukkant fel, őt négyszer láttuk játék közben, ebből háromszor a győztes csapat tagja is tudott lenni. A League of Legends legújabb hőse, K'Sante – aki az elmúlt hetekben központi karaktere volt a metának – nyolcszor tette tiszteletét a szurdokban egy ban mellett. Azonban csupán kétszer nyert, miközben hatszor is alulmaradt.

A fentebb felsorolt champeket tényleg sokszor láthattuk a választási/tiltási fázisban, de volt két hős is, akiket mind a 15 alkalommal megjelentek, ők nem más, mint Ryze és Lucian. A lövészt elsősorban Nami mellett szoktuk látni, de sebzése és mozgékonysága miatt senki sem engedi szívesen oda az ellenfél ADC-jének, legyen szó akár top csapatról vagy egy sereghajtóról. Összesen 12-szer tiltották, ami azt is jelenti, hogy három alkalommal tudták elhozni. Carzzy kétszer, (1 win, 1 lose) és Patrik egyszer (vereség). A 33%-os győzelmi arány nem mutat jól, ám csapata killjeinek 82%-ban részt vett, ami jól megmutatja, milyen hasznos a kompozíción belül. Ryze végső képessége miatt mindig a népszerűbb hősök közé tartozik a profi közegben, aktuális állapotától függ, hogy milyen mértékben. Jelenleg jól érzi magát (Perkz rúnáival még inkább), bár a statisztikái nem annyira kiemelkedőek, mint Lucian esetében, a win rate-je jobb, 50%, ami még mindig tökéletes, de kis mintán érte ezt el. Azonban a már említett végső képessége, amivel akár az egész csapatot váratlan helyre viheti, nagyon hasznossá tudja tenni, miközben jó párbajozó és a wave clearje is remek, ami miatt gyorsan be lehet vele tolni az ösvényt. Sokan panaszkodnak is arra, hogy túlságosan kiszámítható, kiket választanak majd a csapatok, reméljük a 13.2-vel javul a helyzet, valamint többen húznak olyan váratlant, mint a G2 a Zac esetében például.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!