IEM Katowice: Halálos iramban gyepálta el a Sprout az EG-t

IEM Katowice: Halálos iramban gyepálta el a Sprout az EG-t

Amikor azért nézik a meccseidet, mert arra kíváncsiak, hogy mennyire fogsz kikapni, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz. Nos, az EG tegnap megtanulta ezt a leckét.

Az IEM Katowice play-in szakaszának második napján már a túlélésért küzdöttek a csapatok, ebben a harcban pedig elhullott a Permitta, a Grayhound, a paiN és az EG is. Ma a túlélőkkel folytatódik a verseny: fnatic–MIBR és FURIA–IHC, majd ENCE–Complexity és Spirit–Sprout meccsek várnak ránk. De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük inkább, mi is történt tegnap!

A LEGFONTOSABB TÖRTÉNÉSEK KATOWICÉBŐL

Nehéz lenne őszintén azt mondani, hogy tűkön ülve várta volna bárki is a tegnapi meccsek bármelyikét, de az ESL és az angol nyelvű közvetítés szakértői tettek róla, hogy a Sprout és az Evil Geniuses összecsapásáról legalább érdemes legyen beszélni. Ugyanis egyik pillanatról a másikra az EG játékát elemző YNk-t megzavarta egy felháborodott Kassad, aki nagy kritikusa az amerikai Counter-Strike-nak és a lassan végtelen játékost magába foglaló Blueprint-projektnek. Az ESL emberei gyorsan eltávolították őt a közvetítésről, majd az elemzők és a kommentátorok Twitteren „határolódtak el a történtektől”. Persze az egész megrendezett volt, de sokan nem értették a poént, amitől talán még viccesebb volt a médiahekk.

Innentől kezdve igazából mindenki azért kapcsolódott be a közvetítésekbe, hogy megnézzék, kiesik-e az EG. A Sproutot ismerve ez egyébként borítékolható volt, refrezh nagyon rövid idő alatt kész csodát művelt irányítóként ezzel a tapasztalatlan felállással, kifejezetten ötletesen és bátran játszanak, bár nem hibátlanul. Az EG meg EG, nekik valahogyan mindig van lejjebb. Mióta megverték a Heroicot egy négymeccses vereségi szériát követően, már zsinórban az ötödik meccsüket bukták el tegnap este. Tehát az elmúlt két hónapban összesen egy darab hivatalos mérkőzésen nyertek – nem éppen bíztató. Persze az EG-nél „az utóbbi idők legjobb szezonjára” készülnek az edzőjük szerint.

De térjünk vissza a tegnap estére a kis kontextus után. Rendkívül szoros eredmény született mindkét játszott pályán, persze az ezáltal lefestett kép távolabb sem állhatna a valóságtól. Ancientön úgy lett 16:14 a Sprout javára, hogy sokáig az EG tűnt esélyesebbnek. Azonban elszúrták a 12:8-as előnyüket és a következő 10 körből csupán kettőt sikerült elcsenniük refrezhék beton védelmétől. A második félidőben nem igen volt kétség arról, hogy ki van felül ebben a harcban.

Mirage-ra érve egy még erősebbnek tűnő EG lépett a pályára. Az első félidőben az EG által nyert pisztolykör után ugyan zsinórban öt kört szállított le a Sprout, de ezután szintet lépett az amerikai csapat és 9 sikeres, szép támadással válaszoltak. Tehát 10:5-tel fordulhattak a CT-oldalra. Az újabb megnyert pisztolykör után úgy tűnt, gyorsan lezárhatják a pályát. De a Sprout fegyveres köreinek sebességével és pontosságával egyszerűen nem tudtak mit kezdeni az EG játékosai. Közük nem volt hozzá! Refrezhék nem csak visszajöttek, olyan tempót diktáltak, hogy a teljes második félidő legfeljebb tíz percig tarthatott! Legalábbis érzésre.

A halálos iram ellenére az EG egyébként beszúrt egy clutch-ot a második félidőben. De ez inkább afféle búcsúajándék volt Brehze részére az európai ötöstől. Az amerikai játékos remek flankjének köszönhetően kiszedett két óvatlan T-játékost a visszafoglaláskor, míg a harmadik ellenfele egyszerűen csak elsiette a visszazárást és ezért lett meg a kör. Egy másodperc türelem kellett volna Staehrtől ahhoz, hogy megakadályozza a kit nélkül hatástalanító CT-t a győzelemben, de elszámolta magát a 18 éves. Ezt leszámítva hibátlan és kegyetlen volt a Sprout T-oldala Mirage-on, aminek a végén 16:13-mal küldték haza az EG-t.

ÁGRAJZOK A 2. NAP VÉGÉN

Magyar közvetítés

Az IEM Katowicét élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek FACEIT-pont dropok kíséretében az alábbi menetrend szerint:

02.03. - péntek
16:00 - fnatic vs MIBR
19:00 - Spirit vs Sprout

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!