IEM Katowice: Ennyi volt, máris búcsúznak torzsiék a tornától

IEM Katowice: Ennyi volt, máris búcsúznak torzsiék a tornától

Négy csapat, köztük a rettegett mongolok és a nyeretlen egerek is kiestek az IEM Katowicéről. Ettől függetlenül érdemes lesz bekapcsolódni ma is a magyar adásba, hiszen eldől a rájátszás végleges mezőnye.

Az IEM Katowice csoportkörének harmadik napján továbbjutott a Heroic és a Vitality, illetve kiesett a NIP, a Spirit, az IHC és sajnos a MOUZ is. A mongolok tündérmeséje a FaZe ellen ért gyors és könyörtelen véget, míg a MOUZé el sem kezdődhetett, mert két vereség után búcsúztak Katowicéből. Ezzel együtt megszakadt az egerek rekordja is, miszerint a tavalyi IEM Köln óta minden versenyükön a rájátszásig jutottak. Torzsiék az IEM Rio Major óta nem játszottak hivatalos meccset és ez egyértelműen hátrányba hozta őket azokkal szemben, akik a BLAST Premier tavaszi csoportkörével kezdték a szezont. De nyilván az sem segített, hogy hallzerk élete teljesítményét hozta össze ellenük.

A LEGFONTOSABB TÖRTÉNÉSEK KATOWICÉBŐL

A tegnapi nap a Heroic–OG és a NIP–Outsiders meccsekkel indult. Előbbi egészen simán alakult, miután cadiaN még betegen is remekül muzsikált (Inferno 16:10, Mirage 16:12). Utóbbi egy fokkal izgalmasabb volt már, hiszen a nindzsák ellen nem tudott mit kezdeni Jame Vertigón (5:16). A pályahátrányból persze visszajöttek (Overpass 16:12) és megfordították a szériát (Inferno 16:9) az oroszok, de igencsak rájuk ijesztettek k0nfigék, ami nem is rossz úgy, hogy gyakorolni se volt idejük.

Ezután a Vitality és a fnatic csaptak össze egy továbbjutást érő helyért. A széria igen szoros volt, a Vitality Overpasson éppencsak elkerülte a hosszabbítást a fnatic comebackjét elhárítva a 29. körben (16:13). Meziiék azonban szépen visszavágtak ezért és Mirage-on egy domináns CT-oldalt követően egész gyorsan lezárták a pályát (16:8). Jöhetett Nuke, ahol az első félidőben a fnatic folytatta a szép játékot ZywOo minden igyekezete ellenére, de a térfélcserét követően nem is volt kérdéses, hogy a Vitality a jobb csapat (16:14). A francia szervezet ezzel megtörte az átkot, ugyanis akármennyire is lehetetlennek tűnik, ezidáig még egyetlen alkalommal sem jutottak be a rájátszásba Katowicében. Egyesek szerint a jobb levegő lehet a kulcsa ennek a teljesítménynek, mások szerint Spinx.

A fenti meccsel párhuzamosan játszott a Complexity és a MOUZ a kiesés elkerüléséért. Infernón indult az összecsapás, ami tavaly ősszel még a MOUZ legjobb pályája volt a kemény T-oldaluknak köszönhetően. De három hónap elég volt ahhoz mindenkinek, hogy felzárkózzanak dexterékhez. Hallzerk mindenhol ott volt és fragelt, így gyorsan összehoztak egy 16:9-et az amerikaiak. Nuke szintén a MOUZ erősebb pályái közé tartozik, ez most sem volt másképp: xertion, frozen és torzsi hármasa felváltva garantálták a köröket mindkét oldalon, így biztosítva a 16:12-t. Ancientön dőlt el a széria végül, ez a pálya pedig ismét hallzerkről szólt, aki mindkét félidőben domináns teljesítményt nyújtott, így elhozva a 16:12-es pálya-, illetve 2-1-es szériagyőzelmet csapatának. Az eddig látottak alapján a MOUZ leginkább csak be van rozsdálva, de az EPL-en majd kiderül, hogy mélyebbek-e a problémák ennél.

A nap végén a FURIAt és a Cloud9-t kiejtő IHC a FaZe ellen vonult. Igen sima meccs volt ez, karriganék nem találtak kihívóra a mongolokban. Persze szépen játszottak bLitzék, Infernón 11:11 is volt egy ponton, előtte pedig ők vezettek pár körig, csak a FaZe támadásaival nem tudtak mit kezdeni a pálya végjátékában (11:16). Ancient viszont brutális volt az ő szemszögükből, mindössze három CT-körre futotta tőlük a pályán. A Liquid pedig a Spirit ellen játszhatott a túlélésért. Ez a meccs egészen az éjszakába nyúlott és három szoros pályát hozott magával, de a végén oSee, NAF és YEKINDAR anubisos teljesítményei bizonyultak döntő erejűnek (Nuke 16:12, Overpass 13:16, Anubis 16:11).

ÁGRAJZOK A 3. NAP VÉGÉN

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az IEM Katowicét élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek FACEIT-pont dropok kíséretében az alábbi menetrend szerint:

02.07. - kedd
12:30 - fnatic vs Complexity
16:00 - FaZe vs Liquid
19:30 - G2 vs NAVI

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!