Óriási öngólt lőtt a Ubisoft, kiakadtak a játékosok

Óriási öngólt lőtt a Ubisoft, kiakadtak a játékosok

Rengeteg kritika éri a Ubisoft legújabb innovációját. Valóban sok a kérdőjel a projekt körül.

A Ubisoft elárulta, hogy létrehozott egy mesterséges intelligenciával működő programot, amelyet annak érdekében fejlesztettek ki, hogy támogassa a forgatókönyvírókat az „NPC barks” létrehozásában a jövőben készülő játékokban. Ezt a kifejezést az NPC-k hanginterakcióira használják, amikor azok kapcsolatba lépnek a játékos által irányított karakterrel.

A szoftvert a Ubisoft La Forge hozta létre és a Ubisoft Ghostwriter nevet kapta. Azt várják tőle, hogy csökkenti a fejlesztőcsapat terheit azáltal, hogy megszabadítja őket a fáradságos és monoton manuális feladatoktól. De valóban nagy segítség ez nekik? Egy másfél perces videót is készítettek, amiben elmagyarázzák részletesen a működését, és azt, hogy miért is van rá szükség.

Azonban nem túl pozitívak a vélemények alatta, a rajongók tetszését nem nyerte el túlzottan az ötlet, pedig a Ubisoft igyekezett hangsúlyozni, hogy ez az eszköz nem az írók teljes kiváltására készült, hanem szerepük kiegészítésére és a folyamatok racionalizálására. Továbbra is szükség van az emberi közreműködésre,  hogy az AI által generált párbeszédek értelmesek és relevánsak legyenek. Egyébként ezzel nem egyértelmű, hogy mennyi időt takarít meg az eszköz ahhoz képest, hogy kifejlesztése mennyi időt vett igénybe. Az biztos, hogy a rajongókat nem győzte meg a program, amivel egyébként egyet tudok érteni. Néhány példa:

„Megdöbbentő, hogy az emberek milyen messzire hajlandóak elmenni azért, hogy ne fizessenek az íróknak.”, „milyen csodálatos módja annak, hogy a játékod robotikus és lélektelen legyen”, „Egy eszköz, ami segít még rosszabbá tenni a Ubisoft írásait, mint amilyenek már most is!”, „Képzeld el, hogy nyilvánosan bejelented, hogy a stúdiód ellustult, és épp most rúgta ki az írói csapat 75%-át.”

Mint látható, az emberek körében elég nagy a felháborodás, és valóban hiába emelték ki, hogy az írók nem szenvednek hátrányt, az elmúlt hónapok nem ezt mutatják. Projekttörlések, irodabezárásokcéges problémák jellemzik őket, a talpon maradásért küzdenek lassan, így nem lenne meglepő, ha újabb költségcsökkentő lépésre szánták volna el magukat.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!