Top 5: A legjobb The Lord of the Rings-játékok, melyekkel ma sem nyúlhatsz mellé

Top 5: A legjobb The Lord of the Rings-játékok, melyekkel ma sem nyúlhatsz mellé

Neked melyik a kedven Gyűrűk ura-játékod? Várod már a Gollam megjelenését?

Nem kell már sokat várnunk és máris a nyakunkon lesz a The Lord of the Rings: Gollum, a legújabb videójáték megjelenése, ami Tolkien fantasztikus világára épít. Amekkora sikernek örvendenek a Középföldére kalauzoló könyvek és filmek, annyire méltatlan feldolgozásokat kaptunk eddig a videójátékok terén. Sajnos nem mondhatnánk, hogy a Gollum eddig a világ legjobb The Lord of the Rings-játékának tűnik, sőt, inkább egy olyan programnak, ami hamar elsüllyed majd a középszerűség mocsarában.

Éppen ezért inkább visszatekintettünk az utóbbi évtizedek játékaira, melyek között bőven voltak TLotR-játékok, de sajnos annál kevesebb kimagasló darab. Ezek közül válogattuk most ki azokat, melyekkel nem nyúlhattok mellé, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy kifejezetten retró címeket kerestünk, így a Shadow of Mordor és a Shadow of War nem kerülhetett fel a listára, bár azt hozzáteszem, hogy Tolkien munkásságának nagy rajongójaként, az a két játék engem nem is tudott megnyerni.

The Lord of the Rings: The Third Age

A játék ahhoz a klasszikus recepthez nyúlt, ami anno - a 2000-es évek elején - annyira népszerű volt a filmadaptációk között. Nem konkrétan a filmek eseményeit dolgozta fel és nem azok szereplőivel, hanem új karakterrel támogatta azokat a harcokat, azokat a helyszíneket, amiket a filmekben is láthattunk. A The Third Age nem volt a világ legjobb játéka, de egy élvezetes RPG volt, izgalmas harcrendszerrel, amit szinte egy az egyben átvettek a kor Final Fantasy-játékaiból, akkoriban szép grafikával és még annál is menőbb hangeffektekkel és Sir Ian McKellen narrációjával. A játék PS2-re, GameCubre-ra és Xboxra jelent meg, ha ma is játszani szeretnénk, szükségünk van ezen konzolok valamelyikére.

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth

Még mindig 2004-ben járunk, de a The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth már a PC-sek játéka volt, ráadásul egy kőkemény RTS, ami akkoriban még elképesztően menő volt. A filmek eseményeit játszhattuk végig, a jól ismert karakterekkel, a díjnyertes dallamokkal, körülbelül 30-35 órás kampánnyal. Kell ennél több? Akkoriban nem kellett és úgy gondolom ma sem kell, bármikor szívesen visszatérek ehhez a játékhoz, főleg, hogy a The Battle for Middle-Earth mindkét része a mai napig ott pihen a polcomon.

The Lord of the Rings: The Return of the King

A mai napig emlékszem, ahogy még bőven a YouTube indulása előtt PCGuru magazinokat lapoztam azért, hogy valamelyikben csak találok valami tippet a The Lord of the Rings: The Return of the King egyik izzasztó szakaszához. Arra már nem emlékszem melyik volt a pillanat, ami megakasztott, csak magára az élményre, ahogy az akkori Gurukban kerestem a megoldást. Pedig így utólag visszatekintve nem volt bonyolult játék a The Return of the King, ám annál szebb (akkori szemmel) és annál pörgősebb. Egy TPS-akciójátékról van szó, amiben a Helm-szurdoki csatától indulva kellett végigküzdenünk magunkat a cselekményen, hol Gandalffal, hol Aragornnal, Gimlivel és Legolasszal. Őrülten jók voltak a harcok, minden karakternek eltérő stílusa volt és bár a kamerakezeléssel voltak bajok, rengeteg jó emlékem fűződik a játékhoz, nyugodt szívvel tudom ajánlani ma is bárkinek.

The Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth 2

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth 2 csaknem egy tökéletes folytatás volt, amit nagyon röviden össze lehet foglalni. Szebb grafika, a filmek és könyvek cselekményein túlmutató kampányok, több játszható faj és élvezetes multiplayer! Sosem voltam nagy RTS-rajongó, de a The Battle for Middle-Earth-játékok mindig is közel álltak a szívemhez, talán a második rész még jobban is, mint az első. Véleményem szerint a The Battle for Middle-Earth 2 az egyik legjobb Gyűrűk ura-játék, ami valaha készült! De melyik a legjobb?

The Lord of the Rings Online

Sokan meg fognak dobálni, de szerintem a valaha készült legjobb Gyűrűk ura-játék a The Lord of the Rings Online, az elbukott WoW-killer. Hiszen egy MMO-ról beszélünk, ráadásul egy még klasszikus MMO-ról, régivágású harcrendszerrel, irányítással, karakterfejlesztéssel, küldetésekkel stb, szerencsére nyoma sincs a modern és sokszor egyben lebutított MMO-k betegségei. A mai napig futnak a szerverek, a mai napig jönnek friss tartalmak és a mai napig több ezer órányi játékot kínál a TLotRO, amit mindenképpen ki kell próbálnod, feltéve ha nem taszít az MMO-műfaj.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!