A The Sims 4 elérte a 70 millió játékost!

A The Sims 4 elérte a 70 millió játékost!

Nagyon jót tett a címnek az, hogy ingyenes lett.

Bár már 9 éves, a The Sims 4 népszerűsége töretlen, aminek ráadásul hatalmas lökést adott az, hogy a cím már tavaly óta teljesen ingyenes. Ez olyannyira az egekbe repítette a játékosbázist, hogy az Electronic Arts beszámolói szerint a The Sims 4 már több mint 70 millió játékoshoz jut el világszerte. 

Természetesen ez rekord, az életszimulátor 2014-es kiadása a franchise történetének legjátszottabb darabja. Az, hogy nem kerül semmibe nagyon sok játékost vonzott, hiába volt már akkor is 8 éves a játék, október óta 16 millió új játékost vonzott és a heti átlagos felhasználószám 53%-kal nőtt. Persze ez csak az alapjátékot jelenti, a kiegészítők továbbra is pénzbe kerülnek. Ám az alapjáték növekedése azokra is hatással volt, a legutóbbi csomag, a Growing Together márciusban jelent meg és a legnagyobb heti eladást produkálta azóta, hogy az EA 2015-ben elkezdte őket kiadni.

„Hihetetlen látni, hogy az elmúlt nyolc év alatt mennyit nőtt a közösségünk, és a játékosaink továbbra is inspirálnak minket azzal, hogy számtalan módon fedezik fel az életet a The Sims 4-ben. Tudjuk, hogy a The Sims 4 továbbra is kreatív lehetőség az emberek számára, és csapatunk arra törekszik, hogy új és innovatív játékmeneti tartalmakat nyújtson, amelyek lehetővé teszik a játékosaink számára, hogy elfogadják az önfelfedezéssel járó káoszt” – mondta Phillip Ring, a The Sims 4 executive producere.

A játék 2019 februárjáig több mint 1 milliárd dollár bevételt hozott, és 2021 februárjáig több mint 33 millióan játszottak vele az EA szerint. A vállalat tavaly októberben jelentette be a következő Sims játékot, amelynek kódneve "Project Rene". Abban a vadonatúj projektben a játékosok egyedül vagy közösen játszhatnak majd, és ugyanaz az élmény lesz elérhető minden támogatott eszközön, beleértve a mobilokat is.

„A következő generációs Sims játékot és kreatív platformot építjük. Újragondoljuk az általatok ismert és szeretett The Sims-t új játékmódokkal. Ez a The Sims jövője, amely a bájos Sims, a hatékony eszközök és a tartalmas történetek alapjaira épül” – mondta Lyndsay Pearson, a The Sims franchise kreatív alelnöke.

Szükségük is lesz egy jó játékra, mert a Life By You kegyetlenül megversenyezteti majd a The Simset várhatóan.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!