mezii: „Meg akarjuk szilárdítani pozíciónkat a Top 10 körül

mezii: „Meg akarjuk szilárdítani pozíciónkat a Top 10 körül"

A UKCS reménysége nagy hirtelenséggel lett egyszerű riflerből a fnatic irányítója tavaly nyáron. Az IEM Rio előtt pedig volt lehetőségünk beszélgetni vele arról, hogy merre tart jelenleg a csapata.

Tavaly nyáron állt össze a fnatic jelenleg is ismert csapata, amelyben a veterán KRIMZ mellett olyan játékosok szerepelnek, mint a Copenhagen Flames zászlaja alatt két Majort is megjáró dánok, nicoodoz és roeJ, valamint a tier 2-3-ban grindoló ezer éve grindoló FASHR. Ezt az első hallásra furcsa kvartettet pedig a UKCS egyik nagy reménysége, mezii vezeti.

A 24 éves játékos sokáig kisebb csapatokban játszott Angliában. Aztán egyszer csak HenryG felfedezte őt és így a Cloud9 kolusszusának egyetlen, korábban teljesen ismeretlen tagjaként tört be a köztudatba 2020 őszén. A hónapokkal később megbukott projekt után pedig a szintén brit gyökerekkel rendelkező fnatic vetette ki rá a hálóját 2021-ben.

Azonban a fnatic első nemzetközi csapata lemaradt az antwerpeni Majorről, ezért nagy újjáépítés kellett ahhoz tavaly, hogy a fnatic név egyáltalán a legjobb csapatok közelébe érhessen. A cserék után a legnagyobb változás egyértelműen az volt, hogy onnantól kezdve meziire hárult az irányítói szerepkör. Ezt többen kifogásoltak, hiszen nagyjából semmi tapasztalata nem volt még ebben. Ráadásul egy nemzetközi csapat élén még nagyobb nyomás volt rajta, mert nagyon különböző embereket kellett összefognia a közös cél érdekében.

A csapat gyors sikerei azonban a menedzsmentet és meziit igazolták. Bár a fnatic régi hírnevéhez nem tudtak felnőni, az IEM Rio Majorön a legjobb nyolcig jutottak. Egy héttel később pedig megnyerték az Elisa Masters Espoot, ahol több tier 1 csapat is játszott. 2023-ban eddig egy elfogadható IEM Katowice és ESL Pro League S17 van a hátuk mögött, valamint az EU RMR, ahol megszerezték a hőn áhított Legend spotot, miután veretlenül jutottak tovább.

Ezekkel az előzményekkel egy jó IEM Rio 2023 is benne volt a pakliban, de sajnos egy meglepően erős OG az útjukat állta, ezért lemaradtak a rájátszásról. Talán mondani sem kell, hogy ennél kicsit többre számított a fnatic. Amikor a torna előtt beszélgettünk meziivel az ambícióikról, nagyon fontosnak tartotta, hogy konzisztensen meg tudják ugrani ezt a lécet a jövőben. De ami késik, nem múlik: egy jó párizsi szerepléssel még mindent jóvá tehetnek. Ehhez pedig úgy tűnik, nem kell más, minthogy bízzanak egymásban és működjön a kommunikáció, ami egy nemzetközi csapatnál szerinte is a legnagyobb kihívás.

IEM Rio KÖZVETÍTÉS

Az IEM Rio 2023 versenyét magyarul, élőben közvetíti az Esport1TV, amelyet szokás szerint a Twitch csatornánkon vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

04.21. - péntek
17:00 - BIG vs Vitality
20:30 - FURIA vs Heroic

Borítókép: HLTV/theMAKKU

Kövess Minket!