A látássérült játékosoknak sem kell lemondani a versenyzés öröméről

A látássérült játékosoknak sem kell lemondani a versenyzés öröméről

A Forza Motorsport a Turn 10 Studios eddigi legkönnyebben elérhető játéka.

A videójátékozás egy fantasztikus hobbi, ám sajnos mind a mai napig luxusnak számít. Nagyon sok játék ára nagyon drága, nem beszélve a hardverek költségeiről. A másik szempont, ami miatt még mindig akadozik az elérhetősége, az az, hogy a fogyatékossággal élő emberek számára nagyon nehéz az érvényesülés. Felirat most már a legtöbb programban van, így a hallássérültek kaptak egy kapaszkodót, ám a vak vagy gyengénlátó játékosok számára nagyon kevés játék áll rendelkezésre.

Ezen változtatna a Turn 10 csapata, amely bemutatta a Forza Motorsport új akadálymentesítési funkcióját, a Blind Driving Assistsot. Az úttörő módot Brandon Cole akadálymentesítési tanácsadó mutatta be, és magyarázta el, hogyan használja a kiegészítő hangjelzéseket arra, hogy a pályán tudjon maradni. 

A motor és az abroncsok hangja mind segítik a sofőrt a tájékozódásban, azzal, hogy abban a fülében hangosabb, amerre haladni kell, illetve extra csippanásokat lehet hallani, ha letérne az aszfaltról. Továbbá egy navigátor a fülébe mondja, milyen éles a következő kanyar, ezt hasonlóan kell elképzelni, mint a ralipilótáknál. Nagyon szimpatikus a kezdeményezés, reméljük minél több stúdió elkezd majd kifejleszteni ehhez hasonló rendszereket.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!