Csernobili idegenvezető leszel, mire leteszed a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobylt

Csernobili idegenvezető leszel, mire leteszed a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobylt

Nem lesz elég egyszer betenni a lábad a Zónába, ha hihetünk a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl fejlesztőinek.

A 2024-es Gamescom alatt több jó ideje készülő játékba is betekintést nyerhettünk. A Kingdom Come: Deliverance 2-ből 25, a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobylból 12 percnyi teljesen új játékmenet videót láthattunk a fejlesztőik jóvoltából. Persze nem mehetünk el az olyan vadiúj bejelentések mellett sem, mint a Borderlands 4 vagy a Mafia: The Old Country, de azért mégiscsak a korábban említett, karnyújtásnyira lévő játékok vitték el a prímet Kölnben.

Mivel egy újabb halasztás után csak novemberben láthat leghamarabb napvilágot a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, a fejlesztők most nagyon igyekeznek napirenden tartani a programjukat. Így például korábban a Zóna készítéséről is több ízben beszéltek már (például ITT és ITT), de egy GamesRadarnak adott nyilatkozatban a GSC Game Worldnél dolgozó Yevnhenii Kulyk a játék kijátszásához szükséges időről is szívesen mesélt a rajongóknak. Ebből pedig kiderült, hogy nem csak minden eddiginél szebb, jobb, nagyobb lesz a Zóna, de egy végigjátszás nem is lesz elég ahhoz, hogy minden szegletét bejárjuk.

Kulyk szerint egy végigjátszás kb. 100 órába telik majd, ami nem kevés már önmagában sem. De mivel a történetben lesznek olyan döntési lehetőségek, amelyek bizonyos területeket megnyitnak, míg másokat elzárnak előlünk, nem lesz elég csak egyszer nekifutni a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobylnak, ha tényleg 100%-ra akarjuk teljesíteni azt. Persze nem csak az érdekes helyszínek, hanem az ilyen módon szintén kihagyott küldetések, karakterek miatt is érdemes lesz visszatérni a Zónába újra és újra. A lényegen viszont ez mitsem változtat: egy kijátszás nem kijátszás ezúttal.

A S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl 2024. november 20-án érkezik PC-re, Xbox Series X|S-re és a Game Pass kínálatába.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár