A PlayStation 6 nyerhet a legtöbbet a PlayStation 5 Próval?

A PlayStation 6 nyerhet a legtöbbet a PlayStation 5 Próval?

A GTA VI-ot lehet csak a következő generáción fogjuk igazán élvezni.

Szeptemberben jelentette be a Sony a PlayStation 5 Prót, amire a vásárlók még egészen november 7-ig nem tehetik rá a kezüket. De rögtön ezután már megjelentek az első pletykák a PlayStation 6-ról is, szóval a szakma gyorsan túltette magát rajta, hogy milyen árcédulát kapott vagy milyen teljesítményre számíthatunk tőle. Amit viszont a pillanat hevében kevesen mertek gondolni, hogy a PS5 Pro valójában arra lesz jó, hogy még jobban örülhessünk majd a PS6-nak.

Mielőtt valaki azt gondolná, nem, nincs ebben semmi cinikus, hiszen már láthattuk ezt az effektust a PlayStation 4 Pro és 5 esetében is. Mint a Digital Foundry is rámutatott, hosszútávon a PS6 fog a legtöbbet profitálni a generációközi konzolfrissítésből, mert ha az visszafelé kompatibilis marad (a pletykák alapján a válasz erre igen), akkor még jobb látványt és teljesítményt lehet majd kipréselni azokból a címekből, amiket most épp azért foltozgatnak, hogy a PS5 Pro Enhanced kategória alá essenek, hát még a friss megjelenésekből.

„Amikor befut a PlayStation 6, akkor utólag frissíthetik majd a játékokat, hogy feloldják bennük a másodpercenként 60 képkockát” – mondta a DF szakértője.

Persze az igazán nagy előnyt a PS6-nál majd azokban a játékokban láthatjuk, amelyek eleve a PS5 Pro korszakában, tehát a következő két-három évben jelennek meg. A Digital Foundry például úgy gondolja, hogy a PS5 Prón sem fog 30-nál több FPS-sel futni a GTA VI, amikor az jövőre végre megérkezik. Azonban ha visszamegyünk egészen a GTA V-ig, akkor talán még sokan emlékeznek rá, hogy a PS3-Xbox 360 korszakának konzoljai sem tudták tartani a 30 FPS-t, aztán jött a PS4 és az Xbox One, és egycsapásra stabil 60 FPS-st kapott mindenki. Alighanem valami hasonló történik majd a következő generációval is ebben és más új játékokban, ha hihetünk a szakértőknek.

Borítókép: Rockstar Games

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár