Ezekkel az e-sport játékokkal kedveskedj magadnak

Ezekkel az e-sport játékokkal kedveskedj magadnak

Adunk pár tuti tippet az elkövetkező hónapok eltöltésére.

Suli és/vagy munka mellett a legtöbb embernek kevés szabadideje marad, amit mivel mással lehetne a legtartalmasabban eltölteni, mint valamelyik kimondottan népszerű kompetitív játékkal. Éppen ezért összeszedtük nektek azokat a címeket, amikkel garantáltan jókat tudtok majd szórakozni akár egyedül, akár a baráti társasággal. Lássuk is!

1.) Counter-Strike Global Offensive (9.37 euró)


Már az oviban is AK47 volt a jeled és a kidobós alatt egyfolytában szórtad a fejeseket? Akkor a Valve csapat alapú lövöldéjét, Counter-Strike Global Offensive-et neked találták ki! A játék alapjait gépi ellenfelek ellen is megtanulhatod, de ha szeretnéd, kiszabadulhatsz az online térbe is, viszont vigyázz, mert jó eséllyel nálad jóval tapasztaltabbakkal fogsz találkozni. 

Elsőre azt javasoljuk, hogy szűkebb baráti körben –akár egy rögtönzött lanparty keretében– üljetek össze a haverokkal, így biztosan meglesz a kezdéshez szükséges sikerélmény és együtt fogtok majd fejlődni. Aztán ki tudja, lehet, hogy belőletek lesz a következő DeadFox.

2.) Overwatch (19.99 euró)


Tavaly májusban érkezett közénk a Blizzard legelső FPS-e, ami egyből belopta magát a szívünkbe. Az Overwatch a már jól megszokott "easy to learn, hard to master" elvet követi, azaz viszonylag könnyű beletanulni a játékba, viszont rengeteg időt kell áldozni arra, hogy valóban profikká válhassunk. 

Szerencsére ebben segít a cég hozzáállása, aki sosem látott mértékben támogatja a cím esport vonalát, így rengeteg top játékostól leshetjük el a legjobb trükköket, megmozdulásokat. Ha egy tanácsot adhatnánk csak, akkor az az lenne, hogy minden kategóriában legyen egy-egy olyan hős, akit biztosan tudtok használni. A többi majd jön magától. 

3.) Rainbow Six: Siege (8.99 euró)


Ha megfontoltabb vagy, mint Clint Eastwood és a reflexeid is legalább olyanok, mint az övéi fiatalkorában, valamint az idegrendszered is kötélből van, tegyél egy próbát a Rainbow Six-szel. Aggódni azonban cseppet sem kell, hiszen a játékba beépített tutorialrendszer mindent részletesen el fog magyarázni neked, hogy legalább ne teljesen vakon vághass bele az online küzdelmekbe. 

Itt viszont kifejezetten ajánljuk, hogy ismerősökkel vágj bele, különben először a billentyűzet fog repülni, aztán az asztal, majd a gépház is. (–Mi szóltunk előre...!–) 

4.) Quake Champions (22.49 euró)


A kompetitív szintű Quake-et mindig cseppet fura srácok tolták igencsak magas szinten, akik képesek voltak olyan bonyolult műveletek kiszámítására, mint hogy mikor lesz újra elérhető a mega, vagy a quad damage és pár elejtett hangfoszlányból is már pontosan tudták, hogy hova kell lőni gránátvetővel ahhoz, hogy némi hp-előnyre tehessenek szert az ellenség lesebzésével.

Ez mostanra sem változott sokat, de szerencsére már mi is összeszedtünk jó pár tippet a kezdő játékosoknak, így bátran belevághattok a Quake Champions kitanulásába. Elsőre kezdjétek az alábbi tippcsokorral, folytassátok ezekkel a skillekkel, majd zárjátok ezzel az írással a sort. 

5.) Rocket League (11.99 euró)


Valahol mindenkiben ott lapul az a gyermeki én, ami legtöbb esetben akkor jön leginkább elő, ha kisautót, vagy kislabdát lát. A Rocket League-ben szerencsére mindkettő jelen van és mellé megannyi szórakoztató játékmód is, ami az elmúlt időszak egyik legkönnyedebb címét eredményezte. Mi első látásra beleszerettünk, reméljük, hogy ti is.

6.) Call of Duty: WWII (49.79 euró)


Régóta ment a sírás, hogy mikor kapjuk már vissza a hőn szeretett Call of Duty-nkat, ami idén végre meg is érkezett a WWII képében. Bár még mindig vannak játékosok, akik úgy gondolják, hogy ez nem az a játék, amit 2003-ban és leginkább 2005-ben rongyosra játszottunk, viszont mindenkit megnyugtathatunk, hiszen nyomokban tartalmazza a legendás elődök pozitívumait. 

Ha szeretnél beletanulni a játékba, először nyálazd át a játékban lévő fegyvereket, majd nézd át a multiplayerre és a War módra vonatkozó tippjeinket. 

7.) PUBG (29.99 euró)


Mit is mondhatnánk arról a játékról, amit e sorok írása közben is több mint 1 millió játékos nyüstöl egyszerre, és már idejét sem tudjuk, hogy mióta van a Steam népszerűségi lista tetőfokán? A PUBG egyszerűen jött, látott és győzött, pedig még rengeteg dologban kellene fejlődnie. Ennek ellenére hazánkban is elképesztően nagy népszerűségnek örvend, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a TheVR által szervezett LAN online közvetítését volt, hogy egyszerre több mint 10 ezren nézték. 

Nagyon bízunk benne, hogy egyre több magyar játékos talál rá a Bluehole remekére, és ha eljön az idő, akkor a belőlük alakuló csapatok nemzetközi szinten is megváltják majd a világot. Mi drukkolunk nekik.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!